Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητοποίηση κατά των περικοπών από τους υπαλλήλους της Βουλής

Κινητοποίηση κατά των περικοπών από τους υπαλλήλους της Βουλής

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή και στάση εργασίας μέχρι τις 3 πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι της Βουλής επικαλούμενοι πληροφορίες ότι προωθείται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η περικοπή των αποδοχών τους κατά 25% και η κατάργηση των υπερωριών. 

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή και στάση εργασίας μέχρι τις 3 πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι της Βουλής επικαλούμενοι πληροφορίες ότι προωθείται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η περικοπή των αποδοχών τους κατά 25% και η κατάργηση των υπερωριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 500 υπάλληλοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από την παράταξη της ΔΑΚΕ των υπαλλήλων της Βουλής.

Προειδοποιούν ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει να φέρει στην Βουλή την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «δεν πρόκειται να κυρωθεί», διευκρινίζοντας ότι «δεν πρόκειται να μπούμε στην αίθουσα της Ολομέλειας», όπως έλεγε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος υπάλληλος του Κοινοβουλίου.

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των εργαζομένων της Βουλής είναι:

«Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των αναγκαστικών νόμων της χούντας, η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, το αυτοδιοίκητο της Βουλής και απαξιώνει τη Δημοκρατία.

» Χθες το βράδυ, η συγκυβέρνηση προσπάθησε να επαναλάβει τον επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που εγκαινίασε στο Μεσοπρόθεσμο. Με αίμα στην αρένα.

» Με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στους υπαλλήλους της Βουλής, την οποία θέλησε να καταθέσει μαζί με το εξοντωτικό για τη μέση ελληνική οικογένεια και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα φορολογικό νομοσχέδιο.

» Πάγωσε το νομοσχέδιο, πάγωσε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε αυτό το σήριαλ διαρκείας, σεναρίου πολιτικά διεστραμμένων και αδίστακτων εγκεφάλων, ο Πρόεδρος της Βουλής είναι τηλεθεατής. Ακόμα και τη στιγμή που η συγκυβέρνηση υποβαθμίζει το ρόλο του σε εντολοδόχο της εκτελεστικής εξουσίας. Το παραμύθι ‘περί προνομιούχων και αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής’ να σταματήσει τώρα.

» Υπενθυμίζουμε στο λαό, αυτό που γνωρίζει η συγκυβέρνηση:

  • Με τις νέες περικοπές, η μεσοσταθμική μείωση στις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής ξεπερνάει το 63% σε σχέση με το 2009. Ανάλογη εισοδηματική μείωση δεν έχει υποστεί ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υπογράφει όλες τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές, ούτε το πολιτικό σύστημα ούτε καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο. Για αυτό και είναι απαράδεκτες.
  • Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι παράνομη. Γιατί το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία πριν από λίγες μέρες, αναστέλλει έως τις 31.12.2016 μειώσεις πέραν του 25% στις συνολικές μηνιαίες αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων από την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

» Αγαπητοί συνάδελφοι,

» Όπως κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, κρατάμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να τους σταματήσουμε τώρα. Κινητοποιούμαστε δυναμικά για να αποτρέψουμε την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου της τρόικα και κάθε άλλου νομοσχεδίου που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Η συμμετοχή όλων μας σε αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι επιβεβλημένη.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024