Παραιτήθηκε ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Μάλι μετά τη σύλληψή του
Την παραίτησή του ανακοίνωσε από την κρατική τηλεόραση ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Μάλι, Σέικ Μομπιντο Ντιάρα, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του από ομάδα στρατιωτών που κατέλαβαν την εξουσία μετά από πραξικόπημα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο. Ο μεταβατικός πρωθυπουργός συνελήφθη τη Δευτέρα στο σπίτι του στην πρωτεύουσα Μπαμάκο, ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Γαλλία.
Την παραίτησή του ανακοίνωσε από την κρατική τηλεόραση ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Μάλι, Σέικ Μομπιντο Ντιάρα, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του από ομάδα στρατιωτών που κατέλαβαν την εξουσία μετά από πραξικόπημα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο.
Ο μεταβατικός πρωθυπουργός συνελήφθη τη Δευτέρα στο σπίτι του στην πρωτεύουσα Μπαμάκο, ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Γαλλία.
Απευθυνόμενος στους πολίτες ο Ντιάρα είπε: «Η χώρα μας ζει σε μια περίοδο κρίσης. Άνδρες και γυναίκες που ανησυχούν για το μέλλον του έθνους ελπίζουν για ειρήνη. Αυτός είναι ο λόγος που εγώ και ολόκληρη η κυβέρνηση παραιτούμαστε σήμερα. Ζητώ συγγνώμη από όλο τον λαό του Μάλι» είπε.
Ακόμη δεν έχει γίνει σαφές εάν το ταξίδι του στη Γαλλία ήταν προγραμματισμένο, ή εάν προσπαθούσε να διαφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μισθοί δύο «ταχυτήτων» στην Ελλάδα – Το βαθύ χάσμα των μισθολογικών αποκλίσεων
- Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων – Ανοιχτά τα Μάλγαρα από τους αγρότες
- Κρεμονέζε – Νάπολι 0-2: Σπουδαίο διπλό με «ντοπιέτα» του Χόιλουντ
- Με τι καιρό θα αλλάξουμε χρόνο – Τι λένε οι προβλέψεις για τα έντονα φαινόμενα
- «Ξαναπέθανε» ο Sin Boy; – Η ανάρτηση με το «1990 – 2025» που προκάλεσε σάλο στα social media
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ
