Απεργούν την Τρίτη οι φαρμακοποιοί, απελευθέρωση ωραρίου προωθεί το υπουργείο
Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα φαρμακεία στην Αθήνα και τον Πειραιά, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας για απελευθέρωση της αγοράς και συγκεκριμένα για ελεύθερο ωράριο λειτουργίας και κατάργηση του καθεστώτος της εφημερίας και της διανυκτέρευσης. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τετάρτη, ώστε να αποφασίσει για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Εκτός από τους φαρμακοποιούς στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γιατροί.
Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα φαρμακεία στην Αθήνα και τον Πειραιά, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας για απελευθέρωση της αγοράς των φαρμάκων.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, εξαπέλυσε βολές εναντίον της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου των φαρμακοποιών, και συγκεκριμένα της απόφασης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού, θα καθιερωθούν οι ατομικές συμβάσεις των φαρμακοποιών και θα αποκλεισθούν οι μεσάζοντες φαρμακευτικοί σύλλογοι.
Επιπλέον, θα ισχύσει -με αντίστοιχη διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή- το ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και θα καταργηθεί πλήρως το καθεστώς της εφημερίας και της διανυκτέρευσης.
Ακόμα, θα αφαιρεθεί από τους φαρμακευτικούς συλλόγους το δικαίωμα επιβολής προστίμων σε όσους υιοθετούν ελεύθερο ωράριο, ενώ θα γίνει κατάργηση των προστίμων που έχουν επιβληθεί έως σήμερα, καθώς και επιστροφή των καταβληθέντων χρηματικών ποσών.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τετάρτη, ώστε να αποφασίσει για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, τη στιγμή που ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Κούβαρης, κάνει λόγο για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.
Κινητοποιήσεις και από τους γιατρούς
Εκτός από τους φαρμακοποιούς στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γιατροί.
Ειδικότερα, σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από τις 17 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί, ζητώντας την αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου και πανιατρική – πανυγειονομική απεργία στις 17 Ιανουαρίου.
Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πιτίνο: «Σε αγαπώ Ελλάδα – Ευλογία που πήγα στον Παναθηναϊκό»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο του δικαίου (Μέρος Γ’)
- Σωτήρης Τζεβελέκος: Ήταν εύκολες οι συνεργασίες του με τη Βουγιουκλάκη και τη Βλαχοπούλου;
- Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου
- Συνεχίζεται το σίριαλ με Τετέ: «Η Γκρέμιο καταθέτει πρόταση αγοράς στον Παναθηναϊκό»
- ΚΚΕ: Αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αναζητούν τραμπούκους, ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη
