Εκλογική νίκη της κεντροαριστερής κυβερνητικής συμμαχίας στη Ρουμανία
Καθαρή εκλογική νίκη του κεντροαριστερού κυβερνώντος συνασπισμού με ποσοστό 57% των ψήφων δίνουν τα exit poll στη Ρουμανία. Για σταθερή εντολή προς την κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει την επόμενη τετραετία μίλησε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα, λέγοντας ότι είναι καθήκον του να ηγηθεί εκ νέου του κυβερνητικού σχήματος. Η κεντροαριστερή συμμαχία είναι υποχρεωμένη να «συγκατοικήσει» με τον πρόεδρο Τραϊάν Μπασέσκου, η θητεία του οποίου εκπνέει το 2014.
Καθαρή νίκη του κεντροαριστερού κυβερνώντος συνασπισμού με ποσοστό 57% των ψήφων δίνουν τα exit poll που δημοσιοποιήθηκαν αφότου έκλεισαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Ρουμανία.
Για σταθερή εντολή προς την κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θέτοντας μακροπρόθεσμους στόχους μίλησε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα, λέγοντας ότι είναι καθήκον του να ηγηθεί εκ νέου του κυβερνητικού σχήματος.
«Έχουμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Αρχίζοντας από αύριο μπορούμε να μιλήσουμε για σχέδια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια […] διότι έχουμε ειρήνη και σταθερότητα» δήλωσε ο Βίκτορ Πόντα στους δημοσιογράφους.
Η Σοσιαλφιλελεύθερη Ένωση (USL) του Βίκτορ Πόντα, η οποία βρίσκεται στην εξουσία από το Μάιο, προηγείται με διαφορά της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης που πρόσκειται στον πρόεδρο Τραϊάν Μπασέσκου, και η οποία εξασφαλίζει ποσοστό 19% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο CURS.
«Πρόκειται για μια νίκη κατά της αρχής του Τραϊάν Μπασέσκου» δήλωσε ο συμπρόεδρος της Σοσιαλφιλελεύθερης Ένωσης Κριν Αντονέσκου.
Άλλες δύο δημοσκοπήσεις κατά την έξοδο από τις κάλπες επιβεβαιώνουν το υψηλό ποσοστό του κυβερνώντος κεντροαριστερού συνασπισμού.
Η Σοσιαλφιλελεύθερη Ένωση είναι υποχρεωμένη ωστόσο να συγκατοικήσει στην κυβέρνηση με τον πρόεδρο Τραϊάν Μπασέσκου, η θητεία του οποίου διαρκεί ως το 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ήταν ο Zodiac Killer και ο δολοφόνος της Μαύρης Ντάλιας ο ίδιος άνθρωπος;
- Η Νέα Αριστερά στο πλευρό των ηθοποιών – Το θέατρο δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί ως «fast food»
- Τα συλλυπητήρια του ΠΑΣΟΚ για την απώλεια του Αντώνη Κοκορίκου
- ΣΥΡΙΖΑ για απεργία ηθοποιών: Κινητοποίηση που πρέπει να στηριχθεί από όλη την κοινωνία
- Ντορέττα Παπαδημητρίου – Γιώργος Γεροντιδάκης: Ερωτευμένοι σε ρομαντικό ταξίδι στο Παρίσι
- Τα καλά νέα που έφερε το 2025 για τα ζώα

