Ζημιές στο χαρτοφυλάκιό της από παράγωγα, οι οποίες «έφταναν μέχρι τα 12 δισ. δολάρια», φέρεται να απέκρυψε η Deutsche Bank κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης (2007-09), υποστηρίζουν οι βρετανικοί Financial Times.

H ίδια η τράπεζα υποβαθμίζει το δημοσίευμα, λέγοντας πως τα στοιχεία έχουν αποτυπωθεί στις καταστάσεις του 2011 και πως για τις «ανυπόστατες», όπως τις χαρακτηρίζει, καταγγελίες έχει γίνει «προσεκτική και ενδελεχής έρευνα».

Το δημοσίευμα των FT επικαλείται τις αναφορές τριών πρώην στελεχών της τράπεζας στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Σύμφωνα με αυτές, εάν η τράπεζα είχε αποτυπώσει με ακρίβεια τις θέσεις της στα εν λόγω παράγωγα («leveraged super senior trades»), τα στοιχεία της θα είχαν πέσει σε επικίνδυνα επίπεδα που ίσως την ανάγκαζαν να καταφύγει σε κρατική στήριξη.

Οι καταγγελίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγιναν ξεχωριστά από τα τρία πρώην στελέχη μεταξύ 2010 και 2011.

Στις συναντήσεις τους με τους ερευνητές, υποστηρίζεται, τα στελέχη παρέδωσαν εσωτερικά έγγραφα της τράπεζας. Οι δύο από αυτούς μάλιστα ανέφεραν ότι απομακρύνθηκαν από την τράπεζα εξαιτίας της υπόθεσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ