Παράδειγμα προς αποφυγή το «ανωμάλως αποσυρθέν» φορολογικό λέει ο ΣΕΒ
«Το ανωμάλως αποσυρθέν προσχέδιο του νέου φορολογικού συστήματος αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγήν, τόσο ως προς τη λογική του όσο και ως προς τη διαδικασία του» τονίζει ο ΣΕΒ, κατηγορώντας ότι η ανάγκη πραγματικής φορολογικής μεταρρύθμισης ενώ αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα, έχει εκφυλιστεί σ' ένα σήριαλ λογιστικών αναζητήσεων και μικροπολιτικών ελιγμών. Η μεταρρύθμιση «δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα την πραγματικότητα της αγοράς και της οικονομίας», λέει ο ΣΕΒ και καταθέτει προτάσεις.
«Το ανωμάλως αποσυρθέν προσχέδιο του νέου φορολογικού συστήματος αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγήν, τόσο ως προς τη λογική του όσο και ως προς τη διαδικασία του» τονίζει ο ΣΕΒ σε αυστηρή ανακοίνωση, κατηγορώντας ότι η χρονίζουσα ανάγκη μιας πραγματικής φορολογικής μεταρρύθμισης, ενώ αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα, έχει εκφυλιστεί σ’ ένα σήριαλ λογιστικών αναζητήσεων και μικροπολιτικών ελιγμών.
Η φορογολογική μεταρρύθμιση «δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα την πραγματικότητα της αγοράς και της οικονομίας», λέει ο ΣΕΒ και καταθέτει προτάσεις.
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ το φορολογικό σύστημα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
- Να είναι σταθερό και απλό, προκειμένου να εμπεδώνει αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής στις παραγωγικές δυνάμεις και σε όλους τους φορολογούμενους.
- Να είναι διάφανο και δίκαιο, ώστε να μην υποθάλπει τη φοροδιαφυγή.
- Να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, καταργώντας τα αντικίνητρα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την εξωστρέφεια της επιχειρηματικής δράσης και την καινοτομία.
- Να έχει αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά αλλά ταυτόχρονα να στηρίζει την επένδυση και την αποταμίευση- που είναι η βάση της ελπίδας μας για ανάκαμψη.
- Να πάψει να έχει το χαρακτήρα φοροεπιδρομής σε βάρος όσων είναι συνεπείς και στέκονται ακόμη στα πόδια τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κώστας Δόξας: Καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του
- Ποιες αβεβαιότητες αντιμετωπίζει ο προϋπολογισμός του 2026
- Τρομακτικό τροχαίο στη λεωφόρο Συγγρού: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός της μηχανής
- Αγριος ξυλοδαρμός 45χρονης από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Ολυμπιακός για τη δυναμική παρουσία του κόσμου του στο Λεβερκούζεν: «Ο 12ος παίκτης μας» (vid)
- Οι πιο ωραίες διαδρομές για ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη – Από βαγόνια των 10.000 ευρώ έως νυχτερινά δρομολόγια

