Ζευγάρι από το Μιζούρι κέρδισε 294 εκατ. δολάρια από αμερικανικό λόττο
Ένας μηχανικός από το Μιζούρι με άνεργη σύζυγό του είχαν αγοράσει μαζί δύο τυχερά δελτία λόττο για ένα από τα μεγαλύτερα τζακπότ των τελευταίων δεκαετιών κερδίζοντας 294 εκατομμύρια δολάρια από σύνολο 587,5 εκατομμυρίων. Το ζεύγος Χιλ, ο Μαρκ και η Σίντι, με τρεις γιους και μια υιοθετημένη κόρη, είπαν στους δημοσιογράφους ότι είναι «συνηθισμένοι άνθρωποι με σφιχτά, έως σήμερα, τα οικονομικά τους».
Ένας μηχανικός από το Μιζούρι με άνεργη σύζυγό του είχαν αγοράσει μαζί δύο τυχερά δελτία λόττο για ένα από τα μεγαλύτερα τζακπότ των τελευταίων δεκαετιών κερδίζοντας 294 εκατομμύρια δολάρια από σύνολο 587,5 εκατομμυρίων.
Το ζεύγος Χιλ, ο Μαρκ και η Σίντι, με τρεις γιους και μια υιοθετημένη κόρη, είπαν στους δημοσιογράφους ότι είναι «συνηθισμένοι άνθρωποι με σφιχτά, έως σήμερα, τα οικονομικά τους».
Πάντως δεν θέλησαν να αποκαλύψουν τί θα κάνουν με όλα τα χρήματα του λόττο, αρκούμενοι να αναφέρουν αόριστα πως θα κάνουν με αυτά φιλανθρωπίες, ενώ βεβαίωσαν ότι «τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι πολύ όμορφα και οι διακοπές, σε στενό οικογενειακό κύκλο θα παραταθούν».
«Τώρα θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα πόνι στην κόρη μας και ακόμα να την πάμε να δει από κοντά για πρώτη φορά τον ωκεανό που την μαγεύει».
Περίπου το ένα τρίτο του ποσού θα το εισπράξει το αμερικανικό δημόσιο, κάτι για το οποίο δεν έδειξαν να παραπονιούνται βεβαιώνοντας επίσης ότι «το καθήκον μας, ως Αμερικανοί, θα το πράξουμε».
Η Σίντι Χιλ, που απολύθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, εργαζόταν σαν γραμματέας σε μικρομεσαία επιχείρηση. Ο σύζυγός της το τελευταίο χρόνο δεν εργαζόταν κανονικά.
Ο κάτοχος του άλλου μισού δελτίου λόττο, που κέρδισε στην πρώτη κατηγορία, δεν έδωσε ακόμα τα στοιχεία του. Οι τυχεροί έχουν διορία έξι μηνών ημερών για να εισπράξουν.
Άλλοι 8,9 εκατομμύρια παίκτες θα μοιραστούν περίπου 131 εκατομμύρια δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αλί Χαμενεΐ: Πώς τον εντόπισαν και τον σκότωσαν – Η πληροφορία της CIA και το χτύπημα του Ισραήλ
- Παχυσαρκία: Τι υπόσχονται τα νέα φάρμακα – Έρχονται και στην Ελλάδα σε μορφή χαπιού
- Ιράκ: Διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
- Ντεμπούτο με νέα πρόσωπα για Γρηγορίου – Πώς θα παίξει ο Άρης με τον Παναθηναϊκό
- 1897: Φυσικά και η πρώτη κινηματογραφική «μάχη» ρομπότ και ανθρώπου θα ήταν του Ζορζ Μελιέ
- Μεσολόγγι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία περίπου 30 άτομα

