Σύσκεψη για την επιβατηγό ναυτιλία στο υπουργείο Οικονομικών
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών, σύσκεψη για την επιβατηγό ναυτιλία, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας κ.κ. Γ. Στουρνάρα και Γ. Μουσουρούλη, και εκπροσώπων των τραπεζών. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας το μέλλον των ακτοπλοϊκών εταιρειών βρίσκεται στα χέρια των τραπεζικών ομίλων που έχουν χρηματοδοτήσει στο πρόσφατο παρελθόν τα επενδυτικά προγράμματα τους για αγορές νεότευκτων και μεταχειρισμένων επιβατηγών οχηματαγωγών και ταχύπλοων πλοίων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών, σύσκεψη για την επιβατηγό ναυτιλία, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας κ.κ. Γ. Στουρνάρα και Γ. Μουσουρούλη, και εκπροσώπων των τραπεζών.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας το μέλλον των ακτοπλοϊκών εταιρειών βρίσκεται στα χέρια των τραπεζικών ομίλων που έχουν χρηματοδοτήσει στο πρόσφατο παρελθόν τα επενδυτικά προγράμματα τους για αγορές νεότευκτων και μεταχειρισμένων επιβατηγών οχηματαγωγών και ταχύπλοων πλοίων.
Η συνέχιση της δραστηριοποίησης των μεγάλων ακτοπλοϊκών εξαρτάται ουσιαστικά από τρεις τράπεζες που στηρίζουν χρηματοοικονομικά τις εταιρείες. Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την ΑΝΕΚ και την Hellenic Seaways, η MIG την Attica Group και η Millennium την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.
Σημειώνεται πως οι συσσωρευμένες ζημίες των ακτοπλοϊκών εταιρειών την τελευταία πενταετία προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί η πολυτέλεια χάνει τη δυναμική της – Τι φέρνει το 2026
- Σεισμός 7 Ρίχτερ στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ κοντά στην Αλάσκα
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου (6/12)
- Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν αποκλεισμένος από τα Όσκαρ για 20 χρόνια λόγω πολιτικής δήλωσης, αλλά «δεν το πήρε προσωπικά»
- Οι «φούσκες» της Wall Street φαίνονται στο Google
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ


