Αυξήθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών τον Οκτώβριο από τον ELA
Οι ελληνικές τράπεζες στράφηκαν προς την Τράπεζα της Ελλάδος για τη χρηματοδότησή τους τον Οκτώβριο, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν δεχόταν το συγκεκριμένο μήνα τα ομόλογά τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη. Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον Μηχανισμό Έκτακτης Παροχής Ρευστότητας (ΕLA), που διαχειρίζεται η ΤτΕ, αυξήθηκε τον Οκτώβριο στα 122,79 δισ. ευρώ. Αντίθετα, η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μειώθηκε τον Οκτώβριο στα 6,52 δισ. ευρώ.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στράφηκαν προς την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη χρηματοδότησή τους τον Οκτώβριο, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν δεχόταν το συγκεκριμένο μήνα τα ομόλογά τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της ΤτΕ, η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον Μηχανισμό Έκτακτης Παροχής Ρευστότητας (ΕLA), που διαχειρίζεται η ΤτΕ, αυξήθηκε τον Οκτώβριο στα 122,79 δισ. ευρώ από 100,64 δισ. ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο.
Αντίθετα, η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μειώθηκε τον Οκτώβριο στα 6,52 δισ. ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την μην αποδοχή από μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας των ενεχύρων που προσκομίζουν οι ελληνικές τράπεζες για την αναχρηματοδότηση τους.
Η ΕΚΤ έχει δεσμευτεί όταν θα αποδέχεται τους ελληνικούς τίτλους όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
