EURUSD

Το ευρώ ξεκινά πτωτικά την εβδομάδα του μετά από πέντε συνεχόμενες κερδοφόρες ημέρες καθώς ανεξάρτητα πολιτικά κόμματα κέρδισαν την ψήφο σε τοπικές εκλογές στην Καταλονία. Αναμένουμε και σήμερα την συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλες όπου θα συνεχίσουν τη σύνοδό τους μετά την διακοπή της προηγούμενης εβδομάδας.

Αναμένουμε σημαντικές εξελίξεις όπως η τακτοποίηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πορεία του Ελληνικού προγράμματος στήριξης και η πορεία της Κύπρου και της Ισπανίας προς τον μηχανισμό στήριξης. Αναμένουμε οι θετικές εξελίξεις από εκεί να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που έχει επικρατήσει από τις Ισπανικές εκλογές.

Από πλευράς ΗΠΑ δεν έχουμε κάποια σημαντική εξέλιξη, πέρα από τους προβληματισμούς γύρω από το δεν έχουμε κάποια σημαντική εξέλιξη.

Σε γενικές γραμμές παρατηρήσαμε την ύπαρξη ενός κύματος ανάληψης ρίσκου στις αγορές την προηγούμενη εβδομάδα το οποίο διαμορφώνει ανοδική τάση στις αγορές. Βέβαια καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε και την ύπαρξη των εκτιμήσεων για παρέμβαση της FED. Η μη ύπαρξη νέας στήριξης και η σταδιακή μείωση της υπάρχουσας στήριξης μπορεί να οδηγήσει το δολάριο πολύ ψηλά και τις αγορές ρίσκου στο να σημειώνουν σημαντικές απώλειες.


GBPUSD

Στην ισοτιμία GBPUSD αναμένουμε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία στη λίρα. Το σημείο στήριξης για σήμερα βρίσκεται στο 1,5935 και το σημείο αντίστασης στο 1,6040. Ανοδική διάσπαση της αντίστασης θα οδηγήσει την ισοτιμία σε υψηλότερα επίπεδα. Εναλλακτικά η πτωτική διάσπαση του 1,5980 θα ενίσχυση τις θέσεις short στην ισοτιμία.

GOLD

Μετά την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιαπωνία , οι επενδυτές ρευστοποιούσαν το γιεν και έστρεψαν τα κεφάλαια τους στον Χρυσό , ωθώντας τον υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα.
Από τεχνικής πλευράς αναμένουμε για σήμερα μια διορθωτική κίνηση στον χρυσό . το πρώτο σημείο στήριξης βρίσκεται στο 1735 και η αντίσταση στο 1760. Με ανοδική διάσπαση του 1745 ενισχύουμε τις θέσεις long. Εναλλακτικά, η πτωτική διάσπαση του 1717 θα ενίσχυση τις θέσεις short.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ