Θυμάστε την SoundBlaster; Εάν παρακολουθείτε τα της τεχνολογίας επί δεκαετίες τότε θα θυμάστε ότι ήταν η Creative Technology που είχε συνδέσει το όνομά της με τον ποιοτικό ήχο στα PC επί χρόνια και συνεχίζει. Το 2002 η εταιρεία που εδρεύει στην Σιγκαπούρη είχε στραφεί και στον τομέα των τσιπ γραφικών με την εξαγορά της 3DLabs αντί του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 103,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Πολλά άλλαξαν από τότε, συμπεριλαμβανομένης της επωνυμίας της 3DLabs σε ZiiLabs, η οποία τώρα πωλείται στην Intel σε πολύ μικρότερο αντίτιμο.

Η Creative ανακοίνωσε ότι η Intel θα καταβάλλει 20 εκατομμύρια δολάρια για να πάρει άδεια για την χρήση τεχνολογίας τσιπ επεξεργασίας γραφικών υψηλών επιδόσεων που ανήκουν στην θυγατρική της ZiiLabs Limited. Η Intel θα επενδύσει επίσης, 30 εκατομμύρια δολάρια για την μεταφερθούν στους κόλπους της πόροι και περιουσιακά στοιχεία της ZiiLabs Limited, γνωστή παλαιότερα ως 3DLabs.

Η Creative Technology θα επικεντρώσει και πάλι την προσοχή της στον ήχο. Η συμφωνία με την Intel θεωρείται ότι θα βοηθήσει την εταιρεία να ανακάμψει μετά από 14 συνεχή τρίμηνα με ζημίες, και να παρουσιάσει κέρδος.

H ZiiLabs κατασκευάζει εξειδικευμένους επεξεργαστές με έμφαση στις επιδόσεις τους σε απαιτητικά app για tablet και στο γεγονός αυτό αποδίδεται το ενδιαφέρον της Intel.

In.gr Τεχνολογία