Το μεγαλύτερο μιλφέιγ στον κόσμο παρασκευάζει αυτό το διάστημα στη Γενεύη ένας Ελβετός ζαχαροπλάστης μαζί με 200 εθελοντές, με στόχο να καταρρίψει αντίστοιχο ρεκόρ του 1992.

Οι αριθμοί εντυπωσιάζουν: 1.000 ώρες δουλειάς, 3,6 χιλιόμετρα φύλλου, 800 κιλά αλεύρι και 400 κιλά βούτυρο… Και επειδή το εγχείρημα πραγματοποιείται στην Ελβετία, η κρέμα θα είναι …σοκολατένια!

Η πρωτοβουλία ανήκει στον ζαχαροπλάστη Ζιλ Ντεπλάνς. Το εντυπωσιακό γλυκό, 1.221 μέτρων, θα καταρρίψει το ρεκόρ των 1.037 μέτρων, που κατέχουν Βέλγοι από το 1992.

Ο Ντεπλάνς και η ομάδα του ελπίζουν να συγκεντρώσουν από αυτό το τεράστιο γλυκό περίπου 105.000 δολάρια. Τα χρήματα θα διατεθούν στην ελβετική ένωση για τον καρκίνο του μαστού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ