Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες του ΕΚΘ κατά του πρύτανη του ΑΠΘ
Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με βάση τις καταγγελίες που διατύπωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, για υποκινούμενες καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ από τον πρύτανη, Γιάννη Μυλόπουλο.
Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με βάση τις καταγγελίες που διατύπωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, για υποκινούμενες καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ από τον πρύτανη, Γιάννη Μυλόπουλο.
Στη συνέντευξη τύπου, που διοργανώθηκε από κοινού με μέλη του σωματείου των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, έγιναν καταγγελίες εις βάρος των πρυτανικών αρχών για επιμισθίες συγκεκριμένων υπαλλήλων, αλλά και κατά του πρύτανη συγκεκριμένα, ότι παρότρυνε τις καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στο υπουργείο Παιδείας για επιπλέον χρηματοδότηση, με την οποία θα κάλυπτε σπατάλες της προηγούμενης περιόδου.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα όπως πρόκληση για τέλεση αδικήματος, ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη κοινής ειρήνης ή παράβαση καθήκοντος από τον πρύτανη.
Στο πλαίσιο αυτό καλεί σε καταθέσεις, στον πταισματοδίκη που θα αναλάβει υπόθεση, τον πρόεδρο του ΕΚΘ, τον πρόεδρο του σωματείου των Εργολαβικών υπαλλήλων, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, και εργαζόμενους στις εργολαβίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα 3+1 μέτωπα που στριμώχνουν την κυβέρνηση – Τα σκάνδαλα, οι δικογραφίες και οι κινητοποιήσεις
- ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας το 24% του πληθυσμού – Η γενική κατάσταση σε άτομα 16 ετών και άνω
- Είναι αυτά τα αρχαιότερα ζάρια του κόσμου;
- Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους σε νησί των Κυκλάδων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά


