Ανάκληση για 79 Mazda Tribute στην ελληνική αγορά
To ανεπαρκές διάκενο μεταξύ καλύμματος κινητήρα και καλωδίου ελέγχου ταχύτητας, οδηγεί το ιαπωνικό SUV στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.
Στην ανάκληση Mazda Tribute 3,0 λίτρων και cruise control, ανακοίνωσε ότι προχωρά η επίσημη αντιπρόσωπος της ιαπωνικής φίρμας στην Ελλάδα ΕΛΜΑ Α.Ε.Β.Ε.Α., σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
Η ανάκληση αφορά συνολικά 150 οχήματα με ημερομηνία παραγωγής από 30 Μαϊου 2000 έως 10 Δεκεμβρίου 2004, στα οποία ενδέχεται να υπάρχει ανεπαρκές διάκενο μεταξύ καλύμματος κινητήρα και καλωδίου ελέγχου ταχύτητας, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει στο γκάζι να κολλήσει σε τελείως ανοικτή θέση όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι πλήρως ή σχεδόν τελείως πατημένο.
Στη σπάνια περίπτωση που συμβεί η ανωτέρω συνθήκη, το γκάζι ενδέχεται να κολλήσει σε πλήρως ή σχεδόν τελείως ανοικτή θέση και να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη αύξηση της ταχύτητας και καθιστά δύσκολο το σταμάτημα ή την επιβράδυνση, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος ή σύγκρουσης. Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείται ή όχι το cruise control.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν μέσω συστημένων επιστολών από την εταιρεία ΕΛΜΑ Α.Ε.Β.Ε.Α. προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Mazda, για να τοποθετηθεί ένα μπουζόνι και να διορθωθεί το κάλυμμα κινητήρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας ΕΛΜΑ Α.Ε.Β.Ε.Α. (τηλ. 210 5156043).
auto.in.gr
- Κρήτη: Κινητοποίηση στο Ρέθυμνο από αγρότες και κτηνοτρόφους – Μοίρασαν κρεατόσουπα στους πολίτες
- Αηδία κι απόλαυση – Το ελβετικό τυρί που μυρίζει σαν βρώμικη κάλτσα και λατρεύεται τις γιορτές
- Πολλές ημερομηνίες, μία Πρωτοχρονιά – Πώς και πότε γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου ανά τον κόσμο
- Προπονητής Μπράιτον για Κωστούλα: «Είμαι ικανοποιημένος με την εξέλιξή του»
- Νέα Υόρκη: Ακραία χιονοθύελλα «σαρώνει» την πόλη – Πάνω από 1.600 ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στους δρόμους
- Ναυάγιο τουριστικού σκάφους στην Ινδονησία: Αγνοείται τετραμελής οικογένεια από την Ισπανία
