
Πτώση 3,63% στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες
Μεγάλες απώλειες σημείωσε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει λίγο πάνω από τις 770 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Μεγάλες απώλειες σημείωσε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης ήταν και η αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 3,63% στις 772,85 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 74,2 εκατ. ευρώ περίπου. Το εύρος διακύμανσης της αγοράς ήταν οι 760,08 – 816,42 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 5,70% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 2,47%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών έκλεισε χαμηλότερα κατά 14,40%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 84 έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, 50 σε θετικό, ενώ 16 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεικτές τάσεις, ενώ ανοδικά κινείται η Γουόλ Στριτ λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,27%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,26% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,30%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,81% και στην Ιταλία 0,07%.
Στη Γουόλ Στριτ, ο Dow Jones υποχωρούσε οριακά κατά 0,02%, ο Standard & Poor’s 500 ενισχυόταν κατά 0,24% και ο Nasdaq ήταν υψηλότερα κατά 0,14%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
- Το τέλος του «αφηγήματος» και η απώλεια της ψυχραιμίας για τη Νέα Δημοκρατία
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442