Μόνο μετακίνηση και όχι απόλυση, λέει για τη διαθεσιμότητα ο Αντώνης Μανιτάκης
Να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους επιχειρεί με εσωτερικό σημείωμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης λέγοντας ότι όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν θα απολυθούν, αλλά θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Πάντως, η ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι της οποίας συναντήθηκαν με τον υπουργό, δεν πείστηκε. «Τις διαβεβαιώσεις του υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Σε λίγο καιρό θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους επιχειρεί με εσωτερικό σημείωμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης λέγοντας ότι όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν θα απολυθούν, αλλά θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
«Η ένταξη των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό» αναφέρεται στο σημείωμα του υπουργού.
Επίσης, επιβεβαιώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα τεθεί άμεσα σε ισχύ. Το πρώτο κύμα υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι κυρίως χαμηλών προσόντων (ΔΕ) και εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Για την εξαίρεση των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως των υπαλλήλων της Γραμματείας Πολιτισμού, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, στο σημείωμα αναφέρεται: «Λαμβάνεται πρόνοια να εξαιρεθούν από την εφαρμογή αυτής της διάταξης ευαίσθητες υπηρεσίες, όπως οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία καθώς και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (δηλαδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΓΓ Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας)».
Συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ
Συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ είχε το μεσημέρι ο υπουργός σχετικά με το θέμα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο υπουργός ενημέρωσε διεξοδικά τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ ότι πρόκειται για μετακινήσεις συγκεκριμένου προσωπικού (κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι) και όχι απολύσεις.
Ωστόσο, η ΑΔΕΔΥ δεν πείστηκε με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, εκτιμώντας ότι θα εφαρμοστεί πρόγραμμα μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο.
«Τις διαβεβαιώσεις του υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Σε λίγο καιρό θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο αυτό η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 13 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι


