Κοντά σε τελικές αποφάσεις η κυβέρνηση για το φόρο ακινήτων
Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου φόρου ακινήτων που θα καταργήσει το χαράτσι που εισπράττεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, εξέτασαν εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή για θέματα φορολογίας με τον υφυπουργό Οικονομικών. Συμφωνήθηκε ο νέος φόρος θα είναι προοδευτικός, θα προβλέπονται οκτώ κλιμάκια και οκτώ συντελεστές, τα οποία θα ξεκινούν από 0,15% και θα φθάνουν έως το 3% για ακίνητα αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου φόρου ακινήτων που θα καταργήσει το χαράτσι που εισπράττεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, εξέτασαν εκ νέου σήμερα η Διακομματική Επιτροπή για θέματα φορολογίας με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη.
Οι Α.Βεσυρόπουλος από τη ΝΔ, Α.Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Σ.Παπαθανασίου από τη ΔHMAR αντάλλαξαν απόψεις με τον κ. Μαυραγάνη για τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας.
Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι ο νέος φόρος θα είναι προοδευτικός, ήτοι όσο αυξάνεται η αξία της περιουσίας θα αυξάνεται και ο φόρος και θα προβλέπονται οκτώ κλιμάκια και οκτώ συντελεστές, τα οποία θα ξεκινούν από 0,15% και θα φθάνουν έως το 3% για ακίνητα αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα εξετάζεται η θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τις μικρές ιδιοκτησίες ή η απαλλαγή από το φόρο συγκεκριμένων φορολογουμένων βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων. Τα δε αγροτεμάχια θα φορολογούνται βάσει του υφιστάμενου συστήματος υπολογισμού της αξίας των εκτός σχεδίου ακινήτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μια «τρελή» απόφαση και… οι υποψήφιοι διάδοχοι του Μαρέσκα
- Το έθιμο που ξεκίνησε Έλληνας μετανάστης το 1920 – Στον Καναδά κάποιοι καλωσορίζουν το νέο έτος με βουτιές στα παγωμένα νερά
- e-EΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές που ολοκληρώνονται στις 2 Ιανουαρίου
- Η διπλωματική ατζέντα του 2026 – Προκλήσεις και στοιχήματα για το Υπουργείο Εξωτερικών
- Ελβετία: Συλληπητήρια ΥΠΕΞ για το Κραν Μοντανά – «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση»
- Επίσημο: Δανεικός στο Μαρούσι από τον Παναθηναϊκό ο Κουζέλογλου


