Ομιλία Μέρκελ για την ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία στην Ευρωβουλή
Τον οδικό χάρτη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα αναμένεται να περιγράψει σήμερα, Τετάρτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στα πλαίσια ακρόασης από ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες. Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να τοποθετηθεί επί του ελληνικού ζητήματος και να τονίσει ότι για να εξέλθει η Ευρώπη από την κρίση θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος των Βρυξελλών επί των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών - μελών της Ευρωζώνης.
Τον οδικό χάρτη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα αναμένεται να περιγράψει σήμερα Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στα πλαίσια ακρόασης από ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες.
Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να τοποθετηθεί επί του ελληνικού ζητήματος και να τονίσει ότι για να εξέλθει η Ευρώπη από την κρίση θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος των Βρυξελλών επί των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών – μελών της Ευρωζώνης.
Αν και δεν αναμένεται αναφορά στα κρίσιμα ζητήματα της βιωσιμότητας του χρέους και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει από την διετή επιμήκυνση η κ. Μέρκελ αναμένεται να αναφερθεί στις προσπάθειες της Ελλάδας και να δώσει συμβολική στήριξη λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή.
Η ίδια αναμένεται να κάνει αναφορές και στο Προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014 – 2020, ο οποίος θα απασχολήσει τη Συνοδό Κορυφής στις 22-23 Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Τα έβλεπαν να περπατούν στο πιάτο» – Το παραισθησιογόνο μανιτάρι που σε κάνει να βλέπεις ανθρωπάκια
- Ηράκλειο: Στη φυλακή 39χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε μητέρα με το ανήλικο παιδί της
- Ο Τραμπ θεωρείται «εχθρός της Ευρώπης» – Η δημοσκόπηση σε επτά ευρωπαϊκές χώρες
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικος χτύπησε την αδερφή του και την έστειλε στο νοσοκομείο
- Αποκάλυψη της «ΑS»: «Η Ρεάλ Μαδρίτης συμφώνησε με το NBA Europe» (pic)
- Σέρρες: Πήγε να παραλάβει δέμα με ναρκωτικά, τον πρόλαβε ο… «Roxy»