Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
McLaren P1 2013: Στο δρόμο προς την παραγωγή

McLaren P1 2013: Στο δρόμο προς την παραγωγή

Τις δοκιμές εξέλιξης σε πραγματικές συνθήκες έχει ξεκινήσει το νέο supercar της McLaren, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει τον αντικαταστάτη της θρυλικής F1.

Περίπου ένα μήνα μετά την αποκάλυψη της πρωτότυπης εκδοχής του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, το νέο supercar της McLaren εντοπίστηκε σε δημόσιο δρόμο κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμών εξέλιξης.

Παρά τη μέτρια ποιότητα των φωτογραφιών, με ευκολία μπορεί κανείς να διακρίνει πως οι εξεζητημένες σχεδιαστικές επιλογές του εντυπωσιακού concept car θα διατηρηθούν και στην έκδοση παραγωγής της P1.

Οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στο πίσω τμήμα, όπου τα φωτιστικά σώματα έχουν αποκτήσει μία συμβατικότερη μορφή.

Αν και δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για το κινητήριο σύνολο που θα εξοπλίζει τη McLaren P1, οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν το βρετανικό supercar να αγγίζει -με τη βοήθεια ενός συστήματος KERS- ακόμη και τους 1.000 ίππους.

Το πλαίσιο από ανθρακονήματα που χρησιμοποιείται και στη 12C θα αποτελέσει τη βάση της πανίσχυρης P1, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ακαμψία αλλά και διατηρώντας το συνολικό βάρος σε χαμηλά επίπεδα.

Τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία θα επιτρέπουν στο οδηγό να επιλέξει ανάμεσα δύο αεροδυναμικές διαμορφώσεις, θα αποτελέσουν ένα ακόμη στοιχείο που θα μαρτυρά τη συγγένεια του βρετανικού supercar με τα μονοθέσια της Formula 1.

Με τιμή που θα ξεπερνά τα 850.000 ευρώ, η διάθεση της McLaren P1 αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2013, αποτελώντας το αντίπαλο δέος της Porsche 918 και της υπό εξέλιξη Ferrari Enzo.

Auto Express

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024