Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου

Στην κινηματογραφική εβδομάδα επιβάλλει την παρουσία του ο νέος Μποντ. Η ταινία που οι κριτικοί χαρακτηρίζουν ως την καλύτερη ταινία με ήρωα τον 007, το Skyfall κάνει αυτή την εβδομάδα πρεμιέρα στις αίθουσες.

Στην κινηματογραφική εβδομάδα επιβάλλει την παρουσία του ο νέος Μποντ. Η ταινία που οι κριτικοί χαρακτηρίζουν ως την καλύτερη ταινία με ήρωα τον 007, το Skyfall κάνει αυτή την εβδομάδα πρεμιέρα στις αίθουσες.

Skyfall

Φαίνεται πως η συνεργασία του Ντάνιελ Κρεγκ με τον Σαμ Μέντες έκανε καλό στον πράκτορα 007, καθώς έδωσε νέα πνοή στη σειρά ταινιών Μποντ και έκανε πολλούς να μιλούν για τον καλύτερο Μποντ. Στην ταινία η σχέση του Μποντ με τη Μ (Τζούντι Ντεντς) δοκιμάζεται, την ώρα που ο Μποντ καλείται να εξοντώσει μία απειλή και ενώ τα γραφεία της MI6 δέχονται επίθεση.

Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρεγκ, Τζούντι Ντεντς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπερενίς Μαρλό, Ρέιφ Φάινς

Η πόλη των παιδιών

Η ταινία του Γιώργου Γκικαπέππα αποτελεί μια από τις αξιοπρεπέστερες ελληνικές ταινίες που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα στις αίθουσες. Θέμα της το πως υποδέχονται στη σύγχρονη Αθήνα τέσσερα ζευγάρια την έλευση (ή μη) ενός παιδιού, μιας νέας ζωής. Η ταινία κέρδισε τα βραβεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και της FIPRESCI στο περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Πρωταγωνιστούν: Κίκα Γεωργίου, Γιώργος Ζιόβας, Βασίλης Μπισμπίκης, Άννα Καλαϊτζίδου, Υρώ Λούπη, Δημήτρης Κοτζιάς, Ναταλία Καλημερατζή, Μαρία Τσιμά, Λεωνίδας Κακούρης, Μιχάλης Σαράντης.

Κι αν ζούσαμε όλοι μαζί;

Οι ηλικιωμένοι φίλοι Άνι, Ζαν, Κλοντ, Άλμπερτ, Ζαν αποφασίζουν αντί να πάρουν τον δρόμο για έναν οίκο ευγηρίας, να ζήσουν όλοι μαζι. Μετατρέποντας στα 75 τους τη ζωή τους σε κοινόβιο.

Σκηνοθεσία: Στεφάν Ρομπελίν
Πρωταγωνιστούν: Γκι Μπεντός, Ντάνιελ Μπριλ, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Τζέιν Φόντα, Κλοντ Ρίτς, Πιέρ Ρισάρντ

Banksy: Η Τέχνη στο Δρόμο

Ο Τιερί, ένας εκκεντρικός Γάλλος ιδιοκτήτης ενός μικρού μαγαζιού, πείθει τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του δρόμου να κινηματογραφηθούν στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που υποτίθεται πως ετοιμάζει. Η αλήθεια όμως απέχει μίλια μακριά καθώς ο Τιερί στην πραγματικότητα δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να επεξεργαστεί το μαγνητοσκοπημένο υλικό και να του δώσει ενιαία μορφή. Τότε αναλαμβάνει δράση ο περίφημος Banksy. Την ίδια ώρα, ο Τιερί αποφασίζει να ασχοληθεί και ο ίδιος με το street art. Ο Banksy δημιουργεί ένα «ντοκιμαντέρ» αστείο, πρωτότυπο, καταφέρνοντας να μικλήσει με τρόπο απολαυστικό όχι μόνο για το street art και τους γκραφιτάδες, αλλά και για την τέχνη γενικά, τη φήμη και τη σημασία του να είναι κανείς δημιουργός.

Σκηνοθεσία: Banksy

encardia: Η πέτρα που χορεύει

Αν αυτή ήταν μια ταινία για ένα συγκρότημα μπορεί να είχε λιγότερο ενδιαφέρον. Επειδή όμως επιχειρεί ένα ταξίδι στην ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία με ξεναγό τη μουσική, καταλήγει σε ένα μεγάλο πάρτι. Μπορεί το ντοκιμαντέρ να είναι λίγο άνισο (το πρώτο μέρος μιλά για τα «γκρίκο» το γλωσσικό ιδίωμα με ελληνικές λέξεις της Κάτω Ιταλίας, ενώ το δεύτερο ασχολείται με τη μουσική των encardia), αλλά είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.

Σκηνοθεσία: Άγγελος Κοβότσος

Επίσης, προβάλλονται οι ταινίες Τίνκερμπελ: Το Μυστικό των Νεραϊδοφτερών και The Dinosaur Project, καθώς και σε επανέκδοση η ταινία του Όρσον Ουέλς, Ο Άγνωστος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

inbox
today

Τα θέματα της επικαιρότητας που θα σε απασχολήσουν σήμερα

Sports in

Spotlight

Life Scene

Art

«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»

Ο Ρώσος φωτορεπόρτερ Nikita Teryoshin παρακολούθησε, για χρόνια, εκθέσεις όπλων σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα φωτογραφικό βιβλίο. Η έκδοσή του προσφέρει μια ματιά στην ενοχλητικά πραγματική, επαίσχυντη και ευημερούσα επιχείρηση του πολέμου.

Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου

Ο Πικάσο στους Δελφούς - Μια έκθεση του ιδιοφυούς καλλιτέχνη μέσα από σπάνιες αφίσες και κεραμικά

Η απέριττη γνώριμη γραμμή της τέχνης του συμπορεύεται με την αυθεντική απλότητα της γραμμής της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Ο Picasso, άλλοτε ως αρλεκίνος και άλλοτε ως ταυρομάχος, πολέμησε τη βία και τον σκοταδισμό, υπηρετώντας με την τέχνη του την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδεώδη.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Η ριζοσπαστική χαρά του Keith Haring - Συνθήματα στο τείχος του Βερολίνου, μωρά στο subway της ΝΥ

Καρτουνίστικο και πολιτικό, το έργο του Keith Haring δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα. Μια νέα βιογραφία τον περιγράφει ως έναν ευκίνητο, αυθόρμητο καλλιτέχνη, με αξιαγάπητη αφέλεια, ο οποίος ωστόσο διευθάρει από τη δημοτικότητά του.

Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου
Έφη Αλεβίζου

Γνωστός κομίστας αυτοκτόνησε μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση - Άφησε ιδιόχειρο σημείωμα

Ο καλλιτέχνης κόμικς Εντ Πίσκορ αυτοκτόνησε μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, τις οποίες αρνήθηκε σε μεταθανάτιο σημείωμα, ενώ κατηγορεί τους διαδικτυακούς τραμπούκους ότι τον καταδίωξαν μέχρι θανάτου.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024