Ισοσκελισμένος ομοσπονδιακός προϋπολογισμός για την Γερμανία μέχρι το 2014
Η Γερμανία θα ισοσκελίσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της μέχρι το 2014 διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τη στιγμή που το Βερολίνο καλεί τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης να μειώσουν τα ελλείμματα τους ως απάντηση στην κρίση χρέους. Σε ένα άρθρο γνώμης στην «Tagesspiegel am Sonntag», ο κ. Σόιμπλε έγραψε: «Η Γερμανία θα έχει ήδη μειώσει φέτος το έλλειμμά της κάτω από το 0,5% του ΑΕΠ και από το 2014 θα έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και πάλι».
Η Γερμανία θα ισοσκελίσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της μέχρι το 2014 διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τη στιγμή που το Βερολίνο καλεί τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης να μειώσουν τα ελλείμματα τους ως απάντηση στην κρίση χρέους.
Σε ένα άρθρο γνώμης στην «Tagesspiegel am Sonntag», ο κ. Σόιμπλε έγραψε: «Η Γερμανία θα έχει ήδη μειώσει φέτος το έλλειμμά της κάτω από το 0,5% του ΑΕΠ και από το 2014 θα έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και πάλι».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε στις αρχές του μήνα ότι η ΕΕ χρειάζεται ένα επίτροπο που θα «ελέγχει» τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών, όπως επίσης αλλαγές στον τρόπο αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο «Νομισματικός Επίτροπος», σύμφωνα με την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει τη δυνατότητα να θέτει βέτο σε προϋπολογισμούς, εφόσον δεν εφαρμόζουν δημοσιονομικούς κανόνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνελήφθη 70χρονος εξαπατούσε ηλικιωμένους – Έκλεψε πάνω από 15.000 ευρώ
- Σκάνδαλο στη Ρέιντζερς: Παίκτες χρησιμοποιούσαν δωμάτια φυσικοθεραπείας για ερωτικά ραντεβού!
- «Big Bang» στις επενδύσεις από τις Big Tech για την ΑΙ
- Τους υπουργούς Εργασίας της ΝΔ δίνει η Στρατινάκη σε απάντησή της – Την τελική απόφαση και υπογραφή για τα κονδύλια είχε ο εκάστοτε υπουργός
- Ο Bad Bunny δεν λέει πολλά για την εμφάνιση του στο Super Bowl, αλλά υπόσχεται ένα «μεγάλο πάρτυ»
- ΣΥΡΙΖΑ για Predator: Απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα – Παραβιάζει βάναυσα προσωπικά δεδομένα
