Με διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου απειλεί το Ιράν αν ενταθούν οι κυρώσεις
Η Τεχεράνη θα σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου εάν οι κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας σε βάρος του Ιράν ενταθούν, ανέφερε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου. Ο υπουργός ανέφερε πως η χώρα «έχει σχέδιο Β» και είναι προετοιμασμένη να συνεχίσει χωρίς έσοδα από την πώληση πετρελαίου στο εξωτερικό.
Η Τεχεράνη θα σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου εάν οι κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας σε βάρος του Ιράν ενταθούν, ανέφερε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Ροστάρ Κασεμί.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ντουμπάι, ο Κασεμί υποστήριξε η ιρανική κυβέρνηση έχει προετοιμάσει «σχέδιο χωρίς να υπάρχουν έσοδα από την πώληση πετρελαίου».
«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα» υποστήριξε ο Κασεμί, «αλλά εάν οι προστεθούν νέες κυρώσεις θα πάμε στο «σχέδιο Β»» συμπλήρωσε.
Ο Ιρανός υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το «σχέδιο Β».
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει σχεδόν πλήρες οικονομικό εμπάργκο στο Ιράν ενώ η πρόσφατη κλιμάκωση των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης μπλοκάρει το ιρανικό πετρέλαιο για τους «27» και τις συναλλαγές με τις ιρανικές τράπεζες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια
- Φοροδιαφυγή: AI και ψηφιακούς ελέγχους επιστρατεύει η ΑΑΔΕ
