«Επιχείρηση» ενίσχυσης της πατριωτικής συνείδησης των Ρώσων από τον Πούτιν
Νέα ώθηση στην «Πατριωτική Εκπαίδευση» αποφάσισε να δώσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, και όπως ανακοινώνεται στο δικτυακό τόπο της προεδρίας συστήνεται «ειδική διεύθυνση» στο Κρεμλίνο για την εφαρμογή του σχεδίου.
Νέα ώθηση στην «Πατριωτική Εκπαίδευση» αποφάσισε να δώσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και όπως ανακοινώνεται στο δικτυακό τόπο της προεδρίας στο Κρεμλίνο συστήνεται «ειδική διεύθυνση» για την εφαρμογή του σχεδίου.
Η «Διεύθυνση Πατριωτικής Εκπαίδευσης» θα μελετά προτάσεις για την υλοποίηση κατάλληλων πολιτιστικών-εκπαιδευτικών προγραμμάτων «ώστε να ενδυναμωθούν τα πνευματικά θεμέλια της ρωσικής κοινωνίας», όπως ορίζει το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
«Πρέπει να δημιουργηθεί κατάλληλο προϊόν ενίσχυσης της πατριωτικής συνείδησης, των ανθρώπινων βασικών αξιών, να δοθεί νέα ώθηση στον πολιτισμό» δήλωσε ανωνύμως στην εφημερίδα Vedomosti πηγή προσκείμενη στον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στο πλαίσιο των νέων αυτών προγραμμάτων, «θα αναλύονται» κοινωνικές πραγματικότητες σε όλα τα σημεία της ρωσικής επικράτειας, αλλά και «θα προβλέπονται όλες οι εξελίξεις» -ούτως ώστε να εκπονούνται προσανατολισμοί πολιτικής που να ενστερνίζεται πάντοτε την Πατριωτική Εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση της προεδρίας.
Τον Μάιο ο Πούτιν ξεκίνησε μια τρίτη, αυτή τη φορά εξαετή, προεδρική θητεία. Οι δύο προηγούμενες εκτάθηκαν στα έτη 2000-2008. Ενδιαμέσως έκανε μια πρωθυπουργική θητεία.
Το χρονικό διάστημα μετά το 2000, ο Πούτιν έκανε προσπάθειες ο πληθυσμός να αποβάλει το αίσθημα «ταπείνωσης» που τον διακατείχε τη «θολή» χρονική περίοδο ύστερα από την κατάρρευση της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ αρχόμενης της δεκαετίας του 1990, βασιζόμενος στην αναγκαιότητα μιας «Πατριωτικής Εκπαίδευσης» των Ρώσων, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συνελήφθη 52χρονος που έκλεβε αποσκευές επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
- Από σύμμαχοι, εχθροί: Το χρονικό της ταραχώδους σχέσης ΗΠΑ-Ιράν από το 1953 μέχρι σήμερα
- Χουάντσο: «Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Όχι άλλο λούτρινο: O Παντς, το μωρό μακάκος που συγκίνησε το διαδίκτυο, έχει πλέον αληθινή αγκαλιά
- Μοναδικό ντοκουμέντο της εκτέλεσης των 200 της Καισαριανής η συλλογή Χόιερ – Η προπαγάνδα των Ναζί
- Αταμάν: «Θα είμαστε σίγουρα στο Final Four της Euroleague»



