Αποτράπηκε επίθεση με μαχαίρι κατά του Φινλανδού πρωθυπουργού
Άγνωστος άνδρας επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Γίρκι Κάταϊνεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τούρκου, αλλά οι φρουροί του πρωθυπουργού απέτρεψαν την επίθεση. Ο Κάταϊνεν δεν τραυματίστηκε και μετά το περιστατικό συνέχισε την περιοδεία μιλώντας με ψηφοφόρους του. Τα κίνητρα του δράστη δεν έγιναν εξαρχής γνωστά.
Άγνωστος άνδρας επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Γίρκι Κάταϊνεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τούρκου, αλλά οι φρουροί του πρωθυπουργού απέτρεψαν την επίθεση.
Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα της η Helsingin Sanomat, ο Κάταϊνεν βρισκόταν σε περιοδεία στο Τούρκου με αφορμή τις δημοτικές εκλογές την Κυριακή, όταν ένας άνδρας κινήθηκε εναντίον του κραδαίνοντας ένα μαχαίρι.
Οι φρουροί του πρωθυπουργού σταμάτησαν τον άνδρα και αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον οδήγησαν μακριά.
Ο Κάταϊνεν δεν τραυματίστηκε και μετά το περιστατικό συνέχισε την περιοδεία μιλώντας με ψηφοφόρους του.
Τα κίνητρα του δράστη δεν έγιναν εξαρχής γνωστά. Η εφημερίδα περιορίζεται να αναφέρει ότι επρόκειτο για έναν άνδρα με μακριά μαλλιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι φιλοδοξίες του Ερντογάν, μεγαλύτερες από τις δυνατότητες της Τουρκίας – Τι εξηγεί Τουρκάλα ειδικός
- ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για χρηματοδότηση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια
- Το τελευταίο αντίο στη Σύλβα Ακρίτα
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
