Αποτράπηκε επίθεση με μαχαίρι κατά του Φινλανδού πρωθυπουργού
Άγνωστος άνδρας επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Γίρκι Κάταϊνεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τούρκου, αλλά οι φρουροί του πρωθυπουργού απέτρεψαν την επίθεση. Ο Κάταϊνεν δεν τραυματίστηκε και μετά το περιστατικό συνέχισε την περιοδεία μιλώντας με ψηφοφόρους του. Τα κίνητρα του δράστη δεν έγιναν εξαρχής γνωστά.
Άγνωστος άνδρας επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Γίρκι Κάταϊνεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τούρκου, αλλά οι φρουροί του πρωθυπουργού απέτρεψαν την επίθεση.
Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα της η Helsingin Sanomat, ο Κάταϊνεν βρισκόταν σε περιοδεία στο Τούρκου με αφορμή τις δημοτικές εκλογές την Κυριακή, όταν ένας άνδρας κινήθηκε εναντίον του κραδαίνοντας ένα μαχαίρι.
Οι φρουροί του πρωθυπουργού σταμάτησαν τον άνδρα και αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον οδήγησαν μακριά.
Ο Κάταϊνεν δεν τραυματίστηκε και μετά το περιστατικό συνέχισε την περιοδεία μιλώντας με ψηφοφόρους του.
Τα κίνητρα του δράστη δεν έγιναν εξαρχής γνωστά. Η εφημερίδα περιορίζεται να αναφέρει ότι επρόκειτο για έναν άνδρα με μακριά μαλλιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
- Δεν θέλει κόπο: 20 λεπτά περπάτημα την μέρα κάνουν τη διαφορά
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες
- Διάστημα: Τζίρος 500 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενοι
- Γκέινορ, Σταλόνε, Kiss και Κρόφορντ: Οι καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν σε ένα Kennedy Center που αλλάζει
- Επιστροφή στα παιδικά χρόνια: Επτά χόμπι από τα παλιά που αξίζει να δοκιμάσουμε ξανά

