Τουλάχιστον 19 νεκροί από έκρηξη βόμβας στη διάρκεια γαμήλιας τελετής στο Αφγανιστάν
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, την ώρα που μετέβαιναν σε γαμήλια τελετή, όταν το όχημα που τους μετέφερε καταστράφηκε σε έκρηξη βόμβας στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και παιδιά.
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, την ώρα που μετέβαιναν σε γαμήλια τελετή, όταν το όχημα που τους μετέφερε καταστράφηκε σε έκρηξη βόμβας στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και παιδιά.
Νωρίτερα, ο Σιρ Τζαν Ντουράνι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Μπαλχ, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, ανέφερε ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο κράσπεδο πλάι σε ένα δρόμο.
Το συμβάν σημειώθηκε περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα της επαρχίας, Μαζάρ-ι-Σαρίφ.
«Όλα τα θύματα ήταν άμαχοι και επρόκειτο στην πλειονότητά τους για γυναίκες και παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντουράνι, ο οποίος κατηγόρησε τους Ταλιμπάν ότι ευθύνονται για την επίθεση.
Αρχικός απολογισμός του Ντουράνι έκανε λόγο για 15 νεκρούς και 18 τραυματίες.
Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.
Στους γάμους στο Αφγανιστάν συνηθίζεται οι οικογένειες να προσκαλούν δεκάδες, και αρκετές φορές εκατοντάδες, συγγενείς που συχνά κάνουν μεγάλα ταξίδια για να παρίστανται στις γαμήλιες εορτές.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 1.145 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της σύρραξης στο Αφγανιστάν μέσα στο 2012, σε επιθέσεις.
Σε μία άλλη εξέλιξη, μια σύγκρουση μικρού λεωφορείου με βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα στοίχισε τη ζωή σε εννιά ανθρώπους στην διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή.
Τα θύματα μετέβαιναν στην Καμπούλ για να εργαστούν στην διοργάνωση του τελικού του νέου αφγανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, όπως ανέφερε η αστυνομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα

