Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις συντάξεις μέχρι το τέλος του έτους, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Εργασίας
Δεν υπάρχει θέμα μη καταβολής των συντάξεων, μέχρι τέλος του έτους, για όλα τα ασφαλισιτκά ταμεία, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου. Νωρίτερα, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, είχε πει ότι το Ίδρυμα έχει χρήματα μέχρι τον Οκτώβριο.
Δεν υπάρχει θέμα μη καταβολής των συντάξεων, μέχρι τέλος του έτους, για όλα τα ασφαλισιτκά ταμεία, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου.
Νωρίτερα, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, είχε πει ότι το Ίδρυμα έχει χρήματα μέχρι τον Οκτώβριο.
«Πριν το PSI τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ήταν περίπου 22 δισ. ευρώ. Με το «κούρεμα» έχασαν το 85% της συνολικής τους αξίας. Φροντίστε να ενισχύσετε τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί δεν θα έχετε Νοέμβριο και Δεκέμβριο να καταβάλετε τις συντάξεις», είπε ο κ. Μητρόπουλος.
Ο υφυπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή για μη καταβολή των συντάξεων, σημείωσε ότι το ΙΚΑ έχει προς διάθεση 714.127.176 ευρώ και προσέθεσε ότι προβλέπεται μέχρι τέλος του έτους χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 250 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πώς η UEFA εκθέτει την ΚΕΔ του Λανουά
- ΠΑΣΟΚ: Το να χρησιμοποιεί ως σημαία του το σύνθημα «νομιμότητα παντού» ο Μητσοτάκης, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο
- Διάσκεψη του Μονάχου: Ο Μερτς επιβεβαίωσε ότι Γαλλία και Γερμανία συζητούν κοινή πυρηνική αποτροπή
- AI washing: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται «πλυντήριο» μαζικών απολύσεων
- Νέο κύμα μεταφοράς σαχαριανής σκόνης στην Ελλάδα από το Σάββατο
- Αρχεία Έπσταϊν: Τι αποκαλύπτουν και τι κρύβουν τα μέιλ – Οι χρηματιστές, οι πολιτικοί, οι καλλιτέχνες

