Με 7.500 εκθέτες από 110 χώρες και τιμώμενη χώρα τη Νέα Ζηλανδία άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου η 64η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου στον κόσμο.

«Νέοι παίκτες εισέρχονται στη βιομηχανία του βιβλίου καθημερινά και προκύπτουν εντελώς νέες σχέσεις, σχεδιάζονται νέα προϊόντα και αναδύονται νέα επαγγελματικά μοντέλα», είπε ο Γιούργκεν Μπόος, διευθυντής της Διεθνούς Έκθεσης στη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 9 Οκτωβρίου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «μπορούμε κάλλιστα να αποκαλέσουμε αυτές τις εξελίξεις το σημείο της ‘Μεγάλης Έκρηξης’ στην εκδοτική βιομηχανία».

Ο Μπόος επισήμανε ότι «φέτος εντοπίσαμε και αναλύσαμε σε ποιους τομείς είναι πιο εμφανείς οι αλλαγές» και «αναπτύξαμε έναν ‘Οδικό χάρτη των εκδοτικών τάσεων’ ο οποίος αποτυπώνει πού αρχίζουν να εμφανίζονται τα νέα επαγγελματικά μοντέλα, ποιες νέες πολιτισμικές συμπεριφορές αναδύονται και ποιες δεξιότητες είναι σημαντικές για το μέλλον».

Οι τέχνες, το ταξιδιωτικό βιβλίο, η γαστρονομία και η τεχνολογία είναι οι θεματικές ενότητες της φετινής έκθεσης. Δίνεται όμως μεγαλύτερη έμφαση και στο παιδικό και νεανικό βιβλίο και χιλιάδες παράλληλες εκδηλώσεις μέσα σε πέντε ημέρες.

Η Ελλάδα συμμετέχει (αν και μικρότερη παρουσία λόγω κρίσης) στην έκθεση με 21 εκδότες, που συγκεντρώνονται στο Εθνικό Περίπτερο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Δύο εκδότες συμμετέχουν στην έκθεση ανεξάρτητα με δικό τους περίπτερο.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 14 Οκτωβρίου, ανοιχτή αποκλειστικά για επαγγελματίες τις πρώτες ημέρες ενώ το κοινό θα μπορεί να την περιηγηθεί, κατά παράδοση, τις δύο τελευταίες ημέρες της, Σάββατο και Κυριακή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο