Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνοιξε τις πύλες της η 64η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη

Άνοιξε τις πύλες της η 64η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη

Με 7.500 εκθέτες από 110 χώρες και τιμώμενη χώρα τη Νέα Ζηλανδία άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου η 64η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου στον κόσμο. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 14 Οκτωβρίου, ανοιχτή αποκλειστικά για επαγγελματίες τις πρώτες ημέρες ενώ το κοινό θα μπορεί να την περιηγηθεί, κατά παράδοση, τις δύο τελευταίες ημέρες της, Σάββατο και Κυριακή.

Με 7.500 εκθέτες από 110 χώρες και τιμώμενη χώρα τη Νέα Ζηλανδία άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου η 64η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου στον κόσμο.

«Νέοι παίκτες εισέρχονται στη βιομηχανία του βιβλίου καθημερινά και προκύπτουν εντελώς νέες σχέσεις, σχεδιάζονται νέα προϊόντα και αναδύονται νέα επαγγελματικά μοντέλα», είπε ο Γιούργκεν Μπόος, διευθυντής της Διεθνούς Έκθεσης στη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 9 Οκτωβρίου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «μπορούμε κάλλιστα να αποκαλέσουμε αυτές τις εξελίξεις το σημείο της ‘Μεγάλης Έκρηξης’ στην εκδοτική βιομηχανία».

Ο Μπόος επισήμανε ότι «φέτος εντοπίσαμε και αναλύσαμε σε ποιους τομείς είναι πιο εμφανείς οι αλλαγές» και «αναπτύξαμε έναν ‘Οδικό χάρτη των εκδοτικών τάσεων’ ο οποίος αποτυπώνει πού αρχίζουν να εμφανίζονται τα νέα επαγγελματικά μοντέλα, ποιες νέες πολιτισμικές συμπεριφορές αναδύονται και ποιες δεξιότητες είναι σημαντικές για το μέλλον».

Οι τέχνες, το ταξιδιωτικό βιβλίο, η γαστρονομία και η τεχνολογία είναι οι θεματικές ενότητες της φετινής έκθεσης. Δίνεται όμως μεγαλύτερη έμφαση και στο παιδικό και νεανικό βιβλίο και χιλιάδες παράλληλες εκδηλώσεις μέσα σε πέντε ημέρες.

Η Ελλάδα συμμετέχει (αν και μικρότερη παρουσία λόγω κρίσης) στην έκθεση με 21 εκδότες, που συγκεντρώνονται στο Εθνικό Περίπτερο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Δύο εκδότες συμμετέχουν στην έκθεση ανεξάρτητα με δικό τους περίπτερο.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 14 Οκτωβρίου, ανοιχτή αποκλειστικά για επαγγελματίες τις πρώτες ημέρες ενώ το κοινό θα μπορεί να την περιηγηθεί, κατά παράδοση, τις δύο τελευταίες ημέρες της, Σάββατο και Κυριακή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024