Επέμβαση της Αστυνομίας στο Δρομοκαΐτειο για τη συμβολική διαμαρτυρία εργαζομένων
Την κεντρική είσοδο του Δρομοκαΐτειου «έχτισαν» συμβολικά με τσιμεντόλιθους εργαζόμενοι του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα λόγω υποχρηματοδότησης. Η Αστυνομία επενέβη και προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές εργαζομένων, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Μ.Γιαννάκος, ο οποίος μιλώντας στον Βήμα 99,5 κατήγγειλε ότι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους εργαζόμενους και υπήρξαν μικροτραυματισμοί. «Μας επιτέθηκαν και μας έδειραν» είπε χαρακτηριστικά.
Την κεντρική είσοδο του Δρομοκαΐτειου «έχτισαν» συμβολικά με τσιμεντόλιθους εργαζόμενοι του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα λόγω υποχρηματοδότησης.
Η Αστυνομία επενέβη και προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές εργαζομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανάμεσά τους ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Μ.Γιαννάκος.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ.Γιαννάκος, κατήγγειλε ότι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους εργαζόμενους και υπήρξαν μικροτραυματισμοί. «Μας επιτέθηκαν και μας έδειραν» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ.Γιαννάκος είπε ότι οι εργαζόμενοι έχτισαν συμβολικά την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, αφήνοντας ανοιχτή την δεύτερη πύλη για την εξυπηρέτηση των ασθενών.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δρομοκαΐτειο, τόνισε ότι το νοσοκομείο δεν έχει φάρμακα, σύριγγες και γάντια, καθώς δεν εξοφλούνται οι προμηθευτές.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι ενώ οι ασθενείς με ψυχικά νοσήματα αυξάνονται εξαιτίας της κρίσης, «οι εργαζόμενοι έχουν αποδεκατιστεί από τις συνταξιοδοτήσεις και την εφεδρεία».
Η Υγεία δεν πρέπει να μπαίνει στο στόχαστρο των περικοπών, είπε χαρακτηριστικά.
Για «αυξανόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης» και «ποινικοποίηση κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας και συνδικαλιστικής δράσης» κάνει λόγο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή τις προσαγωγές που έγιναν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.
«Η με κάθε τρόπο εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ είναι καταδικασμένη να συντριβεί από τα κύματα της λαϊκής οργής» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοκ στους Λέικερς με Ντόντσιτς: Νοκ-άουτ από το υπόλοιπο της regular season, αγωνία για τα playoffs
- Αυτοί οι έξι Βέλγοι το 1986 καθόρισαν τον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε σήμερα
- «Ο καιρός του Πάσχα δεν έχει ακόμη πει την τελευταία του λέξη» – Η σύγκρουση δύο προγνωστικών μοντέλων
- Συγκινητικό: Tο τελευταίο μήνυμα στον Ντιόγκο Ζότα από τη σύζυγό του (pic)
- Πολλοί τραυματίες από το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία
- Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Θεσσαλονίκη με λεία κοσμήματα αξίας 12.000 ευρω
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καϊρου
- Αποστολία Ζώη: Το ατύχημα της τραγουδίστριας – Τι λέει η ίδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442