Σε νέο δανεισμό έως 1,6 δισ. ευρώ προχωρεί την Τρίτη το Δημόσιο
Σε νέο δανεισμό θα προχωρήσει την Τρίτη το Ελληνικό Δημόσιο, εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας ύψους 1 δισ. ευρώ. Κατά την διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη-ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού. Έτσι, ο συνολικός δανεισμός δύνανται να ανέλθει σε 1,6 δισ. ευρώ.
Σε νέο δανεισμό θα προχωρήσει αύριο Τρίτη το Ελληνικό Δημόσιο εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας ύψους 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κατά την διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη-ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού. Έτσι, ο συνολικός δανεισμός δύνανται να ανέλθει σε 1,6 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως στην αντίστοιχη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 1,4 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,54%, από 4,68% τον Αύγουστο, ενώ η προσφορά είχε υπερκαλυφθεί κατά 1,95 φορές, από 2,06 φορές κατά την προηγούμενη δημοπρασία του Αυγούστου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωκίδα: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα Βαρδούσια – Ο 5ος της παρέας που δεν ακολούθησε, ειδοποίησε τις αρχές
- Γάζα: Νοσοκομείο διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω έλλειψης καυσίμων
- Όταν το στυλ γίνεται άμυνα: Πώς ο Λάκης Γαβαλάς κέρδισε τον σεβασμό μέσα στη φυλακή
- Νότιγχαμ Φόρεστ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τίμησε τον Τζον Ρόμπερτσον
- Ουκρανία: Θα τελειώσει ο πόλεμος μέσα στο 2026;
- ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών
