Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από έκρηξη σε τουριστικό σκάφος στην Κω
Έκρηξη σε τουριστικό σκάφος, με 28 επιβαίνοντες, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μανδράκι της Κω. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν δέσει το σκάφος στο λιμάνι. Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο πλοίαρχος και ιδιοκτήτης του ημερόπλοιου, ενώ στους έξι ανέρχονται οι τραυματίες. Ανάμεσά τους είναι και δύο παιδιά. Όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Έρευνα και προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Λιμενικό αλλά, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα.
Έκρηξη σε τουριστικό σκάφος, με 28 επιβαίνοντες, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μανδράκι της Κω. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν δέσει το σκάφος στο λιμάνι. Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο πλοίαρχος και ιδιοκτήτης του ημερόπλοιου, 51 ετών, ενώ στους έξι ανέρχονται οι τρυματίες. Ανάμεσά τους είναι και δύο παιδιά.
Όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Πρόκειται για έναν 52χρονο άνδρα και μία 47χρονη γυναίκα από την Ολλανδία, ένα 9χρονο κορίτσι και ένα αγόρι επτά ετών από τη Γερμανία, έναν 30χρονο άνδρα από το Βέλγιο κι έναν 28 χρονο Έλληνα.
Έρευνα και προανάκριση για το τραγικό περιστατικό διενεργεί το Λιμενικό. Από την πρώτη στιγμή οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Τα πρώτα στοιχεία ανέφεραν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε όταν εξερράγη το «κανονάκι» με το οποίο οι επιβαίνοντες στο σκάφος επιχείρησαν να ρίξουν βεγγαλικά.
Το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι χάρη σε έναν 26χρονο απόφοιτο της Σχολής του Εμπορικού Ναυτικού που επέβαινε σε αυτό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλ Σάρα: «Όλα τα εκκρεμή θέματα με τις κουρδικές δυνάμεις θα επιλυθούν» – Συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία
- Βία, ενοχή και το προνόμιο της σιωπής — Δυνατό «ποδαρικό» το His & Hers για τις σειρές του 2026
- Η Χιλή κηρύσσει «κατάσταση καταστροφής» – Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις πυρκαγιές
- Παναργειακός-Καλαμάτα 0-2: Επίδειξη δύναμης η «μαύρη θύελλα», στους +7 από τον Πανιώνιο
- Αίγινα: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και έναν μήνα – Τι λένε στο in γιατροί, κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας


