Κοινό μέτωπο κατά της ανεργίας συγκροτούν γυναίκες από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ
Κοινό μέτωπο κατά της ανεργίας θα δημιουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα γυναίκες από περιοχές της Φλώρινας και της Πέλλας αλλά και τις πόλεις Μοναστήρι, Ρέσεν, Μπίτολα, Κρούσεβο και Ντεμίρ Χισάρ της ΠΓΔΜ. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στόχο έχει τη διασυνοριακή συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Κοινό μέτωπο κατά της ανεργίας θα δημιουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα γυναίκες από περιοχές της Φλώρινας και της Πέλλας αλλά και τις πόλεις Μοναστήρι, Ρέσεν, Μπίτολα, Κρούσεβο και Ντεμίρ Χισάρ της ΠΓΔΜ. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στόχο έχει τη διασυνοριακή συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Το πρόγραμμα προβλέπει την ενημέρωση 150 γυναικών για πιθανές δυνατότητες απασχόλησής τους,
χρηματοδότησης των πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν, παροχής νομικών υπηρεσιών και σύνταξης επιχειρηματικών σχεδίων.
Επιπλέον εξήντα γυναίκες θα καταρτιστούν για τη βελτίωση των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων, ενώ θα δοθεί συμβουλευτική σε άλλες τόσες με στόχο την δημιουργία επιχειρήσεων. Παράλληλα, πέντε γυναίκες θα αναλάβουν το ρόλο του μέντορα ώστε να καθοδηγήσουν 12 έως 15 επιχειρηματίες ή μέλη γυναικείων συνεταιρισμών για να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.
Δικαίωμα ένταξης στο έργο έχουν όσες γυναίκες είναι άνεργες, εργαζόμενες, επιχειρηματίες, μέλη γυναικείων συνεταιρισμών, γυναίκες που ζουν σε αγροτικές, ημι-αγροτικές περιοχές ή μικρά αστικά κέντρα και αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με την αγορά εργασίας.
Στη συγκεκριμένη δράση συνεργάζονται το Κέντρο Εργάνη, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος του Ρέσεν και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί Zur και Zrat.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ιράν: ΝΟΤΑΜ των ΗΠΑ για το FIR Λευκωσίας και πολεμικά πλοία με το σύστημα Aegis σε ετοιμότητα
- Ισλαμικό Κράτος: Ενισχυμένη και πιο σύνθετη η απειλή του σε Συρία, Ιράκ και Αφρική, σύμφωνα με το ΣΑ του ΟΗΕ
- Πυρκαγιές: Οι καπνοί τους σκοτώνουν πάνω από 24.000 πολίτες κάθε χρόνο στις ΗΠΑ
- Σικάγο: Συμμορία «γαζώνει» αυτοκίνητο με μωρό στο πίσω κάθισμα με πάνω 50 σφαίρες – Νεκρή η μητέρα [Βίντεο]
- Λίβανος: Κατηγορεί το Ισραήλ ότι ψέκασε το έδαφός του με γλυφοσάτη
- Στα σκαριά, πολυμερής εμπορική συμφωνία για τα κρίσιμα ορυκτά
