Πιθανή η επένδυση δισ. γιεν από την Sony στην Olympus
Πιθανή θεωρείται η επένδυση 50 δισεκατομμυρίων γιεν από την Sony στην Olympus, επένδυση που θα την καθιστούσε μεγαλομέτοχο με μερίδιο 10%, σύμφωνα με τρεις ανώνυμες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Πιθανή θεωρείται η εισροή 50 δισεκατομμυρίων γιεν (498.350.000 ευρώ) από την Sony στην Olympus, επένδυση που θα καθιστούσε την Sony μεγαλομέτοχο με μερίδιο 10% ή ακόμα και 12% στην εταιρεία, σύμφωνα με τρεις ανώνυμες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters και η εφημερίδα Wall Street Journal.
Στα σχέδια της Sony φέρεται να είναι μια κοινοπραξία με την Olympus που θα κατασκευάζει νέο ιατρικό εξοπλισμό, με σκοπό να αυξηθούν τα έσοδά της, που εμφανίζονται μειωμένα από τον κλάδο της τηλεόρασης. Επίσης, εάν το σχέδιο εγκριθεί εσωτερικά, η Sony λέγεται ότι το 2013 θα έχει δικό της αξιωματούχο στο διοικητικό συμβούλιο ενός κατασκευαστή γνωστού για τις κάμερες αλλά και τον ιατρικό εξοπλισμό του.
Το πρακτορείο εκτιμά ότι η Olympus μάλλον θα προτιμήσει την αναγκαία ένεση ρευστότητας από την Sony έναντι άλλων προσφορών από εγγύτερους ανταγωνιστές της, όπως η Fujifilm ή η Terumo (ιατρικός εξοπλισμός).
Η Olympus πλήττεται από ένα σκάνδαλο που αφορά τα λογιστικά της και το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε την 31η Μαρτίου ανέφερε καθαρές ζημίες 49 δισεκατομμυρίων γιεν.
Reuters,In.gr Τεχνολογία
- Το άγχος κατά την πρώιμη παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα – Τι έδειξαν μελέτες
- «Ο ατζέντης του Μίλερ-ΜακΙντάιρ έρχεται στην Ελλάδα»
- Μαξίμου gate: Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι θα λογοδοτήσει για τις υποκλοπές
- Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί
- Athens Features in Time Out’s 2026 Ranking
- Ο Λαπόρτα φέρνει αύξηση μπάτζετ και… μεταγραφές στην Μπαρτσελόνα: Πάει για διπλό… χτύπημα με Ράιτ και Τάις


