Ισόβια στους δύο Αφγανούς για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη
Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δύο Αφγανοί για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, το Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας. Η χήρα του 44χρονου, παρούσα στην σύντομη ακροαματική διαδικασία, δήλωσε ότι με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο ο σύζυγος της δικαιώθηκε.
Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δύο Αφγανοί για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη.
Συγκατηγορούμενός τους την ίδια υπόθεση, που αντιμετωπίζει αδικήματα πλημμεληματικού βαθμού είναι ένας ακόμη αλλοδαπός ο οποίος φυγοδικεί και σύμφωνα με τους δύο καταδικασθέντες είναι ο δράστης της δολοφονίας του 44χρονου.
Στον φυγόδικο επιβλήθηκε ποινή 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Στις 10 Μαΐου 2011, οι δράστες κατάφεραν αλλεπάλληλες μαχαιριές στον 44χρονο, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου, με σκοπό να του πάρουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε.
Ο Μ. Καντάρης, κάτοικος της περιοχής, είχε κατέβει από το σπίτι του, προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητο για να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο, καθώς περίμεναν το δεύτερο παιδί τους.
Η χήρα του 44χρονου, παρούσα στην σύντομη ακροαματική διαδικασία, δήλωσε ότι με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο ο σύζυγος της δικαιώθηκε.
Έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί κόσμος, ο οποίος όταν είδε τους καταδικασθέντες να βγαίνουν προέβη σε αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς.
Μάλιστα προς στιγμήν, οι αστυνομικοί «έχασαν» τους δύο Αφγανούς, τελικά όμως τους φυγάδευσαν.
Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων Ηλίας Σιδέρης δήλωσε: «Δεν χρειάζεται αυτόκλητοι υπερασπιστές του δικαίου να εμφανίζονται χωρίς κανένας να τους το ζητήσει και να χειροδικούν, τη στιγμή, που οι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν πλέον από τους αρμόδιους φυσικούς τους δικαστές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
