Σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών στους κόλπους της παραδέχεται η Εκκλησία της Αυστραλίας
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία επιβεβαίωσε ότι περισσότερα από 600 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς από τη δεκαετία του 1930 και έπειτα.
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία επιβεβαίωσε ότι περισσότερα από 600 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς από τη δεκαετία του 1930 και έπειτα.
Ο αρχιεπίσκοπος της Μελβούρνης, Ντένις Χαρτ, χαρακτήρισε τα στοιχεία «τρομακτικά και επαίσχυντα».
Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από κοινοβουλευτική έρευνα για τον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς.
Πολλοί αναφέρουν ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων μπορεί να φτάνει ακόμα και τις 10.000.
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κάνει λόγο για 620 υποθέσεις που χρονολογούνται μέχρι και 80 χρόνια πριν. Οι περισσότερες σεξουαλικές κακοποιήσεις παρατηρούνται στις δεκαετίες του 1960 και του 1980.
Η Εκκλησία ερευνά άλλες 45 υποθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Άκαρπες οι έρευνες για τον δύτη – «Μάλλον πέρασε τα κάγκελα και τον τράβηξε μέσα»
- Ο Σάντσεθ προειδοποιεί: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα έχει πολύ χειρότερες συνέπειες από αυτόν στο Ιράκ το 2003»
- Η «ελληνική» ανάρτηση του Φουρνιέ για την 25η Μαρτίου (pic)
- Φωτιά σε δασική έκταση στη Κεφαλονιά – Σηκώθηκε αεροσκάφος
- Μικροκλοπές, sex show κι εκτροφή σκύλων – Οι παράλληλες δράσεις καλλιτεχνών για τα προς το ζην
- ΗΠΑ: Ξεμένουν από όπλα – Νέες συμφωνίες με αμυντικές βιομηχανίες
