Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου

Πέντε νέες ταινίες, δύο επανεκδόσεις και φυσικά οι Νύχτες Πρεμιέρας μονοπωλούν την κινηματογραφική αυτή εβδομάδα. Ξεχωρίζει η νέα ταινία της Pixar, με τίτλο Brave και ηρωίδα μια Σκωτσέζα πριγκίπισσα με... τσαγανό.

Πέντε νέες ταινίες, δύο επανεκδόσεις και φυσικά οι Νύχτες Πρεμιέρας μονοπωλούν την κινηματογραφική αυτή εβδομάδα. Ξεχωρίζει η νέα ταινία της Pixar, με τίτλο Brave και ηρωίδα μια Σκωτσέζα πριγκίπισσα με… τσαγανό.

Brave

Τα Χάιλαντς. Ένας τόπος τραχύς, αλλά σαγηνευτικός, με μια μακρά παράδοση που σφύζει από επικές μάχες και μυστικιστικούς θρύλους. Εκεί ακριβώς ζούσε μια φορά κι έναν καιρό η πριγκίπισσα Μερίντα, κόρη του βασιλιά Φέργκους και της βασίλισσας Έλινορ. Γεμάτη ζωντάνια και περιέργεια, η Μερίντα, η οποία είχε αναπτύξει ένα εντυπωσιακό ταλέντο στην τοξοβολία, δεν είχε καμία διάθεση να παραμείνει πιστή στις παραδόσεις της πατρίδας της. Το μόνο που ήθελε ήταν να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή. Ώσπου κάποια μέρα κάνει το λάθος να αψηφήσει ένα πανάρχαιο έθιμο, γεγονός που θα επιφέρει το χάος στο βασίλειο. Με τη φωνή της Κέλι Μακντόναλντ σε σκηνοθεσία Μαρκ Άντριους, Μπρέντα Τσάπμαν και Στιβ Πάρσελ.

Killer Joe

Ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας του Τέξας, που συμπληρώνει το εισόδημά του με κατά παραγγελία δολοφονίες, ένας σύγχρονος καουμπόι του νότου, αναλαμβάνει ως τελευταία του δουλειά να βγάλει από τη μέση την μητέρα ενός νεαρού εμπόρου ναρκωτικών για να εισπράξει η μικρή, αλλοπαρμένη αδελφή του την ασφάλεια ζωής της και στη συνέχεια, αφού πληρωθεί ο Τζο, πατέρας και γιος, κόρη και μητριά να μοιραστούν στα τέσσερα τα ασφάλιστρα. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο Τζο δουλεύει με συγκεκριμένους κανόνες κι ένας από αυτούς είναι «τα λεφτά μπροστά». Καθώς πατέρας και γιος δεν έχουν φράγκο, ζητά σαν εγγύηση την μικρή αδελφή. Κι εκείνοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να του την προσφέρουν. Του Γουίλιαμ Φρίντκιν με τους Μάθιου ΜακΚόναχι, Εμίλ Χιρς.

Resident Evil: Η Τιμωρία

Πέμπτη ταινία για το Resident Evil και πάλι με τη συμμετοχή της Μίλα Γιόβοβιτς. Στην ταινία ο θανατηφόρος ιός της Umbrella Corporation συνεχίζει να καταστρέφει τον πλανήτη γη, μετατρέποντας τον παγκόσμιο πληθυσμό σε σαρκοφάγες λεγεώνες. Η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, η Άλις (Γιόβοβιτς), ξυπνάει στο στόμα του λύκου, ενώ ανακαλύπτει πράγματα για το μυστηριώδες παρελθόν της. Περιτριγυρισμένη από εχθρούς, συνεχίζει να καταδιώκει αυτούς που ευθύνονται για την τραγωδία από το Τόκιο μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα.

Νικώντας το σκοτάδι

Η ταινία της Ανιέσκα Χόλαντ κατέκτησε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας. Η υπόθεση έχει ως εξής: Τον Μάρτιο του 1943, η όμορφη πόλη Λβιβ της Πολωνίας, βρίσκεται υπό ναζιστική κατοχή. Οι αδύναμοι ζουν εις βάρος των ακόμα πιο αδύναμων, οι φτωχοί κλέβουν από τους λιγότερους φτωχούς. Κάπου κοντά στον πάτο αυτής της αλυσίδας βρίσκεται ο Λέοπολντ Σόχα, ένας μικροκλέφτης. Ο Λέοπολντ γνωρίζει όσο κανείς άλλος το λαβύρινθο των υπονόμων και των σηράγγων κάτω από την πόλη, κι αυτό του έχει εξασφαλίσει μια δουλειά στις αποχετεύσεις. Υπάρχει ωστόσο μια ομάδα ανθρώπων στη Λβιβ, που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από εκείνον – οι Εβραίοι. Μαζεμένοι σε γκέτο, λιμοκτονούν και ζουν σε άθλιες συνθήκες. Μπροστά στο κίνδυνο της καταστροφής του γκέτο, ο Λέοπολντ καλείται να τους βοηθήσει και να τους κρύψει υπογείως.

Το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια

Μια ταινία του 2009 φτάνει φέτος στις ελληνικές αίθουσες. Θα μπορούσε να είναι μια ακόμη απολύτως φυσιολογική μέρα αν είχε χάσει εκείνο το τραμ… Αλλά ο Γιάν Όλαβ προφταίνει να μπει στο τραμ μια κρύα μέρα του φθινοπώρου στο Όσλο και σε εκείνο το συγκεκριμένο τραμ, εκείνη ακριβώς τη μέρα, τη βλέπει μπροστά του. Ένα πανέμορφο κορίτσι με κόκκινο παλτό, που κρατάει μια τεράστια σακούλα με πορτοκάλια. Εκείνη χαμογελάει και καθώς συναντιούνται οι ματιές τους, της πέφτει η σακούλα και τα πορτοκάλια κυλούν προς όλες τις κατευθύνσεις μέσα στο τραμ. Η αναζήτηση του κοριτσιού με τα πορτοκάλια τον οδηγεί από το παγωμένο Όσλο στην πολύχρωμη Σεβίλη. Είκοσι χρόνια αργότερα ο Γκέοργκ λαμβάνει ένα γράμμα από τον πατέρα του, τον Γιάν Όλαβ, σχετικό με ένα μυστηριώδες κορίτσι που αποκαλεί το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Της Εύα Νταρ με τους Μίκελ Μπρατ Σιλσέτ, Χάραλντ Ρόσενστρομ.

Η Σκύλα

Σε επανέκδοση προβάλλεται το φιλμ νουάρ του Φριτζ Λανγκ, το οποίο γυρίστηκε το 1945. Ο Κρις Κρος είναι πια 25 χρόνια ταμίας και σχεδόν το μόνο που κατέχει είναι ένα χρυσό ρολόι. Μια βροχερή νύχτα, διασώζει την Κίτι από τον βάναυσο φίλο της, Τζόνι. Ερασιτέχνης ζωγράφος ο Κρις, αφήνει την Κίτι να νομίζει πως είναι ένας πλούσιος καλλιτέχνης και της πιάνει διαμέρισμα με τα χρήματα της συζύγου του. Εκεί, ο Κρις ζωγραφίζει αριστουργήματα, αλλά τα παίρνει ο Τζόνι και τα πουλάει με την υπογραφή της Κίτι.

Στη Σκιά της Αμφιβολίας

Όταν η οικογένεια Νιούτον που κατοικεί στην Σάντα Ρόζα μαθαίνει ότι ο θείος Τσάρλι θα έρθει να μείνει για λίγο καιρό μαζί τους, επικρατεί μεγάλη χαρά, ιδιαίτερα στην ανιψιά του Τσάρλι (συνονόματοι), η οποία του έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Πράγματι, ο θείος Τσάρλι είναι ένας γλυκός άνθρωπος με ωραία χαρακτηριστικά, που εύκολα αποσπά συμπάθειες. Όμως πίσω από την χαρούμενη φιγούρα του κρύβεται ένας καθ’ έξιν φονιάς. Του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024