Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο παραμύθι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο παραμύθι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με ενδιαφέρουσες αναζητήσεις και παραμύθια για τους μικρούς του φίλους ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο, οι θησαυροί, Ο Μηχανισμός», την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ευρήματα από το πιο γνωστό αρχαίο ναυάγιο και συγχρόνως να μάθουν για τα τεχνολογικά επιτεύγματα της αρχαιότητας.

Με ενδιαφέρουσες αναζητήσεις και παραμύθια για τους μικρούς του φίλους ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο, οι θησαυροί, Ο Μηχανισμός», την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ευρήματα από το πιο γνωστό αρχαίο ναυάγιο και συγχρόνως να μάθουν για τα τεχνολογικά επιτεύγματα της αρχαιότητας.

Στο πρώτο παραμύθι της νέας σχολικής χρονιάς, ο «Κενταυρούλης» -το λογότυπο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου- προσκαλεί παιδιά 5 έως 12 ετών σε ένα μαγικό ταξίδι κάτω, αλλά κυρίως πάνω από τη θάλασσα των Αντικυθήρων, εκεί όπου στις αρχές του 20ού αιώνα η ανακάλυψη του ομώνυμου ναυαγίου έμελλε να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί μύθους και παραμύθια αφιερωμένα στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, την ίδια στιγμή που ο Γιάννης Ψειμάδας θα πλαισιώνει την αφήγηση με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων.

Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τα τεχνολογικά επιτεύγματα της αρχαιότητας και να περιεργαστούν από κοντά αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, του αρχαιότερου γνωστού αστρονομικού και ημερολογιακού μηχανικού υπολογιστή.

Μαθαίνοντας τον τρόπο που λειτουργούσε στις αστρονομικές παρατηρήσεις, με στόχο την πρόβλεψη των εκλείψεων, αλλά και του χρόνου τέλεσης των Πανελλήνιων Αγώνων, οι μικροί «εξερευνητές» θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη χρησιμότητα του Μηχανισμού, η έρευνα του οποίου δεν έχει σταματήσει.

Γιατί, σύμφωνα με τους ιστορικούς των επιστημών και της τεχνολογίας, υπάρχουν ακόμα αινίγματα που μένει να απαντηθούν.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την ανακάλυψη μέσα στο Μουσείο έργων σχετικών με το θέμα.

Το πρόγραμμα -διάρκειας 60 λεπτών- προσφέρεται δωρεάν, με απαραίτητες τις δηλώσεις συμμετοχής. Ώρες διεξαγωγής: 11:00 – 12:00 και 12:15 – 13:15 μ.μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024