Η Google απέρριψε αίτημα του Λευκού Οίκου για απόσυρση της ταινίας για τον Μωάμεθ
Η Google Inc απέρριψε αίτημα από τον Λευκό Οίκο να επανεξετάσει την απόφασή της να παραμείνει online στο YouTube τμήμα της αμφιλεγόμενης ταινίας για τον προφήτη Μωάμεθ που έχει προκαλέσει κύμα αντιαμερικανισμού στην Μέση Ανατολή.
Η Google Inc απέρριψε την Παρασκευή αίτημα από τον Λευκό Οίκο να επανεξετάσει την απόφασή της να παραμείνει online στο YouTube τμήμα της αμφιλεγόμενης ταινίας για τον προφήτη Μωάμεθ που έχει προκαλέσει κύμα αντι-αμερικανισμού στην Μέση Ανατολή.
- Διαβάστε γιατί είναι «Ηφαίστειο» ο μουσουλμανικός κόσμος για την ταινία κατά του Μωάμεθ
Ο κολοσσός του Διαδικτύου δηλώνει ότι αποφάσισε να το λογοκρίνει σε Ινδία, Ινδονησία, και να μπλοκάρει την προβολή του σε Αίγυπτο και Λιβύη, εκεί όπου αμερικανικές πρεσβείες βρέθηκαν στο στόχαστρο διαδηλωτών που θεωρούν την ταινία βλάσφημη.
Η Google απαντά ότι η απόφασή της δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικής πίεσης, αλλά κίνηση που επιβάλλει η νομοθεσία των εν λόγω χωρών.
Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, αξιωματούχοι από τον Λευκό Οίκο ζήτησαν από την εταιρεία να επανεξετάσει εάν η προβολή αποσπάσματος της ταινίας παραβιάζει τους όρους παροχής της υπηρεσίας του, τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ στην ελληνική γλώσσα. Η εταιρεία απάντησε ότι δεν τους παραβιάζει.
Την ίδια ημέρα, αμερικανικές αρχές δήλωναν ότι εξετάζουν εάν ο φερόμενος ως παραγωγός της ταινίας Νακούλα Μπασελί Νακούλα, έχει παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισής του. Ο Μπασελί καταδικάστηκε το 2010 για τραπεζική απάτη και αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Ιούνιο.
Reuters
- Μεταβολικό Σύνδρομο: Όταν ο σύγχρονος τρόπος ζωής πιέζει τον οργανισμό
- Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 1,7 εκατ. κατοίκους έως το 2060 – Μείωση του αναπαραγωγικού πληθυσμού κατά 35%
- «Ο Μοντέρο στο στόχαστρο Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Φενέρμπαχτσε»
- Ηλιούπολη: Στο ΚΑΤ μεταφέρεται η 17χρονη που έπεσε από την ταράτσα – Σε εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή της
- Ο Akylas ετοιμάζεται να «βάλει φωτιά» στη σκηνή της Eurovision – Δείτε πλάνα από την πρόβα
- Γερμανία: Γιούχαραν τον Μερτς στο συνέδριο των συνδικάτων για συντάξεις και κοινωνικό κράτος
- Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Μοσχούρη στο Χαλάνδρι
- Αταμάν: «Είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε, εμπιστεύομαι αυτούς τους τρεις διαιτητές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442