Η Google απέρριψε αίτημα του Λευκού Οίκου για απόσυρση της ταινίας για τον Μωάμεθ
Η Google Inc απέρριψε αίτημα από τον Λευκό Οίκο να επανεξετάσει την απόφασή της να παραμείνει online στο YouTube τμήμα της αμφιλεγόμενης ταινίας για τον προφήτη Μωάμεθ που έχει προκαλέσει κύμα αντιαμερικανισμού στην Μέση Ανατολή.
Η Google Inc απέρριψε την Παρασκευή αίτημα από τον Λευκό Οίκο να επανεξετάσει την απόφασή της να παραμείνει online στο YouTube τμήμα της αμφιλεγόμενης ταινίας για τον προφήτη Μωάμεθ που έχει προκαλέσει κύμα αντι-αμερικανισμού στην Μέση Ανατολή.
- Διαβάστε γιατί είναι «Ηφαίστειο» ο μουσουλμανικός κόσμος για την ταινία κατά του Μωάμεθ
Ο κολοσσός του Διαδικτύου δηλώνει ότι αποφάσισε να το λογοκρίνει σε Ινδία, Ινδονησία, και να μπλοκάρει την προβολή του σε Αίγυπτο και Λιβύη, εκεί όπου αμερικανικές πρεσβείες βρέθηκαν στο στόχαστρο διαδηλωτών που θεωρούν την ταινία βλάσφημη.
Η Google απαντά ότι η απόφασή της δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικής πίεσης, αλλά κίνηση που επιβάλλει η νομοθεσία των εν λόγω χωρών.
Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, αξιωματούχοι από τον Λευκό Οίκο ζήτησαν από την εταιρεία να επανεξετάσει εάν η προβολή αποσπάσματος της ταινίας παραβιάζει τους όρους παροχής της υπηρεσίας του, τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ στην ελληνική γλώσσα. Η εταιρεία απάντησε ότι δεν τους παραβιάζει.
Την ίδια ημέρα, αμερικανικές αρχές δήλωναν ότι εξετάζουν εάν ο φερόμενος ως παραγωγός της ταινίας Νακούλα Μπασελί Νακούλα, έχει παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισής του. Ο Μπασελί καταδικάστηκε το 2010 για τραπεζική απάτη και αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Ιούνιο.
Reuters
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
- Εξπρές επιστροφές φόρου κάθε εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442