Η κινητοποίηση συνεχίζεται γιατί τα προβλήματα των φαρμακοποιών δεν λύνονται, λέει ο Κ.Λουράντος
Παρατείνεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, καθώς οι φαρμακοποιοί Αττικής αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, δηλαδή να μην χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Γ.Βουδούρης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 έκπληκτος από την απόφαση, καθώς οι φαρμακοποιοί έλαβαν τη διαβεβαίωση από την ηγεσία του υπουργείου ότι από σήμερα, Τρίτη, θα αρχίσει η εξόφληση οφειλών. Ωστόσο, ο πρόεδρος του συλλόγου φαρμακοποιών Αττικής Κ.Λουράντος απάντησε ότι η κινητοποιήση συνεχίζεται, γιατί τα προβλήματα των φαρμακοποιών δεν λύνονται.
Παρατείνεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, καθώς οι φαρμακοποιοί Αττικής αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, δηλαδή να μην χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ.Βουδούρης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 έκπληκτος από την απόφαση, καθώς οι φαρμακοποιοί έλαβαν τη διαβεβαίωση από την ηγεσία του υπουργείου ότι από σήμερα, Τρίτη, θα αρχίσει η εξόφληση οφειλών.
Όπως είπε, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να συνεχιστεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, που θα πρέπει να πληρώσουν για τα φάρμακά τους και σημείωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν χρωστά στους φαρμακοποιούς.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου φαρμακοποιών Αττικής Κ.Λουράντος απάντησε ότι η κινητοποίηση συνεχίζεται, γιατί τα προβλήματα των φαρμακοποιών δεν λύνονται.
{{{ audio1 }}}
Όπως εξήγησε, το υπουργείο υγείας λέει ότι εξοφλείται ο Μάιος και μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι δύο μήνες (Ιούνιος, Ιούλιος) δεν είναι φοβερή υπόθεση, αλλά αυτό που δεν λένε είναι ότι οφείλονται στους φαρμακοποιούς 500 εκατ. ευρώ από παλιότερα.
Ο κ. Λουράντος σημείωσε ότι ο Γ.Βουδούρης δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, όχι γιατί ευθύνεται ο ίδιος, αλλά γιατί δεν έχει τους πόρους.
Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής απέδωσε σημαντικό μέρος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην νέα τακτική των φαρμακοβιομηχάνων να ζητούν άμεση εξόφληση των παραγγελιών και επισήμανε ότι χρειάζεται να δώσουν πίστωση. Παρατήρησε, δε, ότι σε αυτήν την τακτική οφείλονται και οι πολλές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Δικαστής απαγορεύει στην κυβέρνηση Τραμπ να εξετάσει κατασχεμένες συσκευές δημοσιογράφου
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα