Δυσοίωνα τα στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές τον Αύγουστο
Την ισχυρότερη κάμψη τους από τον Απρίλιο του 2009 καταγράφουν οι παραγγελίες από το εξωτερικό προς τις γερμανικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το ινστιτούτο Markit. Η μείωση αποδίδεται και στην μείωση της ζήτησης από τις -μαστιζόμενες από την κρίση- οικονομίες της νότιας Ευρώπης αλλά και στην επιβράδυνση της ζήτησης από την Κίνα.
Την ισχυρότερη κάμψη τους από τον Απρίλιο του 2009 καταγράφουν οι παραγγελίες από το εξωτερικό προς τις γερμανικές επιχειρήσεις τον Αύγουστο, σύμφωνα με το ινστιτούτο Markit.
Η μείωση αποδίδεται και στην μείωση της ζήτησης από τις -μαστιζόμενες από την κρίση- οικονομίες της νότιας Ευρώπης αλλά και στην επιβράδυνση της ζήτησης από την Κίνα.
Σύμφωνα με την έρευνα του Markit σε 500 γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που επικαλείται το Reuters, «ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η μείωση στον αριθμό των παραγγελιών από τη νότια Ευρώπη».
Το ινστιτούτο υπενθυμίζει πως το πρώτο εξάμηνο είχαν μειωθεί οι γερμανικές εξαγωγές κατά 14,3% από την Πορτογαλία, κατά 9% από την Ελλάδα και την Ισπανία και κατά 8,2% από την Ιταλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μάρτιν Σκορσέζε και «Star Wars» πάνε μαζί; Από φέτος, ναι
- Gen Z: Πως βλέπουν οι γυναίκες το μέλλον;
- Και όμως, ο μέντορας του Χάμπερμας ήταν… αντάρτης του Ε.Λ.Α.Σ
- Μέτρα για 15% λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια ως το 2030
- Υποκλοπές: Οι πέντε φορές που ο Ταλ Ντίλιαν και η Intellexa «έδειξαν» πωλήσεις λογισμικών σε κυβερνήσεις
- Η «εκδίκηση» του πραγματικού κόσμου: Γιατί οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στο λογισμικό





