Δυσοίωνα τα στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές τον Αύγουστο
Την ισχυρότερη κάμψη τους από τον Απρίλιο του 2009 καταγράφουν οι παραγγελίες από το εξωτερικό προς τις γερμανικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το ινστιτούτο Markit. Η μείωση αποδίδεται και στην μείωση της ζήτησης από τις -μαστιζόμενες από την κρίση- οικονομίες της νότιας Ευρώπης αλλά και στην επιβράδυνση της ζήτησης από την Κίνα.
Την ισχυρότερη κάμψη τους από τον Απρίλιο του 2009 καταγράφουν οι παραγγελίες από το εξωτερικό προς τις γερμανικές επιχειρήσεις τον Αύγουστο, σύμφωνα με το ινστιτούτο Markit.
Η μείωση αποδίδεται και στην μείωση της ζήτησης από τις -μαστιζόμενες από την κρίση- οικονομίες της νότιας Ευρώπης αλλά και στην επιβράδυνση της ζήτησης από την Κίνα.
Σύμφωνα με την έρευνα του Markit σε 500 γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που επικαλείται το Reuters, «ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η μείωση στον αριθμό των παραγγελιών από τη νότια Ευρώπη».
Το ινστιτούτο υπενθυμίζει πως το πρώτο εξάμηνο είχαν μειωθεί οι γερμανικές εξαγωγές κατά 14,3% από την Πορτογαλία, κατά 9% από την Ελλάδα και την Ισπανία και κατά 8,2% από την Ιταλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πτώση στρατιωτικού αεροπλάνου στη Βολιβία – Χτύπησε 12 αυτοκίνητα – «Έβρεξε» λεφτά [βίντεο]
- Ο Τραμπ έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να σταματήσουν τη συνεργασία με την Anthropic
- Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου: «Ο κόσμος όλος, δύο πράσινα μάτια, γεμάτα δύναμη»
- Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ιράν να «απελευθερώσει τους Αμερικανούς ομήρους»
- Γουλβς – Άστον Βίλα 2-0: Τεράστια «γκέλα» για τους «χωριάτες» από την ουραγό
- Επεισοδιακή καταδίωξη 28χρονου που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας – Τράκαρε τρία ΙΧ

