Κατά ένα δισ. ευρώ «ανεβάζει» η Βαλένθια τη βοήθεια που ζητά από τη Μαδρίτη
Στα 4,5 δισ. ευρώ, ένα δισ. ευρώ παραπάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις, τοποθετεί η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια την στήριξη που χρειάζεται από τα κεντρικά ταμεία για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της πρόβληματα -δύο ημέρες μετά την υποβολή επίσημου αιτήματος για βοήθεια και από την Καταλονία. Μαζί με την Μούρθια, οι τρεις περιφέρειες που έχουν στραφεί στην κεντρική κυβέρνηση για στήριξη ζητούν συνολικά 18 εκατ. ευρώ.
Στα 4,5 δισ. ευρώ, ένα δισ. ευρώ παραπάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις, τοποθετεί η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια την στήριξη που χρειάζεται από τα κεντρικά ταμεία για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της πρόβληματα -δύο ημέρες μετά την υποβολή επίσημου αιτήματος για βοήθεια και από την Καταλονία.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βαλένθια Αλμπέρτο Φάμπρα επιβεβαίωσε την Πέμπτη πως το ποσό που απαιτείται είναι 4,5 δισ. ευρώ. Η περιφέρεια πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,88 δισ. ευρώ.
Στις αρχικές εκτιμήσεις για 3,5 δισ. ευρώ, εξήγησε ο Φάμπρα, πρέπει να προστεθεί «πάνω από ένα δισ. ευρώ ακόμη» εξαιτίας των χρεών των δήμων.
Την Τρίτη, η Καταλονία ζήτησε 5,023 δισ. ευρώ. Μαζί με την Μούρθια, οι τρεις περιφέρειες που έχουν στραφεί στην κεντρική κυβέρνηση για στήριξη ζητούν συνολικά τουλάχιστον 18 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-2: Μια «ανάσα» από το πρωτάθλημα οι «πράσινοι» με ανατροπή
- Μακρόνησος: Προσάραξη ρυμουλκού βόρεια του νησιού – Προκλήθηκε εισροή υδάτων
- Σαν σήμερα η Σφαγή του Kεντ – Ο Νιλ Γιάνγκ, το Ohio και μια προδομένη, ματωμένη επανάσταση
- Ανδρουλάκης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός των εκτροπών»
- Νέα προσπάθεια εξαπάτησης με μήνυμα για δήθεν πρόστιμο από την Τροχαία
- Πόσο ακραία ήταν η ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Meteo
