Σε ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο από το 2013 οι στρατιωτικές σχολές
Από το 2013 οι 21 στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές θα συγκροτούν ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο. Με τον τρόπο αυτό οι υποψήφιοι για τις συγκεκριμένες σχολές θα είναι προσηλωμένοι στην επιλογή τους και δεν θα εισάγονται σε αυτές μόνο λόγω μορίων.
Από το 2013 οι 21 στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές θα συγκροτούν ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο. Με τον τρόπο αυτό οι υποψήφιοι για τις συγκεκριμένες σχολές θα είναι προσηλωμένοι στην επιλογή τους και δεν θα εισάγονται σε αυτές μόνο λόγω μορίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» της Πέμπτης, έχει ήδη δοθεί το πράσινο φως από πλευράς κυβέρνησης, ώστε να οι 19 στρατιωτικές και οι δύο αστυνομικές σχολές να συγκροτήσουν το 6ο επιστημονικό πεδίο.
Υπενθυμίζεται ότι με το ισχύον καθεστώς οι σχολές αυτές είναι διάσπαρτες στα υπόλοιπα πέντε επιστημονικά πεδία.
Με το προτεινόμενο σύστημα δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αλλαγή ως προς τον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Avengers: Doomsday παίζει με λευκή επιταγή – Η Marvel σπάει κάθε ρεκόρ για το πιο «επικίνδυνο» κινηματογραφικό στοίχημα
- Με στόχο την επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Μίλωνα ο Ολυμπιακός
- Αργυροπελεκάνοι: Τι έδειξε έρευνα για την απώλειά τους στη Μικρή Πρέσπα κατά 60%, λόγω της γρίπης των πτηνών
- Ελληνικός αθλητισμός εν έτει 2026: Κομμάτια από το ταβάνι σε αγώνα βόλεϊ πέφτουν στα κεφάλια αθλητριών (vid)
- Κανένα περιθώριο για πρόσθετα μέτρα στο αγροτικό από Μητσοτάκη – «Οι παρεμβάσεις έχουν ανακοινωθεί»
- Παπασταύρου: «Με τη συμφωνία για το αμερικανικό φυσικό αέριο υλοποιείται το όραμα της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος»

