
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή η εικαστική έκθεση «Μύρτις» στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
Μια εικαστική «πινελιά» στην ήδη υπάρχουσα έκθεση Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν, που φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, αποτελεί η συγκέντρωση και παρουσίαση 48 και πλέον έργων από ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών.
Μια εικαστική «πινελιά» στην ήδη υπάρχουσα έκθεση Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν, που φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, αποτελεί η συγκέντρωση και παρουσίαση 48 και πλέον έργων από ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών.
Πρόκειται για έργα που δώρισαν οι δημιουργοί τους, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την επιστημονική έρευνα του επίκουρου καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη -ο οποίος ανάπλασε το γνωστό πλέον πρόσωπο της 11χρονης- καθώς και τη μάχη κατά της παιδικής θνησιμότητας.
Όσο δε η ιστορία του μικρού κοριτσιού, που έχασε τη ζωή του στον μεγάλο λοιμό των Αθηνών το 430 π. Χ., συγκινεί και άλλους καλλιτέχνες, η συλλογή έχει τη δυνατότητα διεύρυνσης με νεες δωρέες που θα πρεσβεύουν το πνεύμα και τις αξίες αυτές.
Η εικαστική έκθεση Μύρτις, που διοργανώνει η Ι’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το United Nations Regional Information Centre (UNRIC) και ο επίκουρος καθηγητής Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 17 Αυγούστου και θα διαρκέσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Οι καλλιτέχνες που έχουν δωρίσει έργα τους είναι οι Ο.Αγγελίδου, Π.Αγγελίδης, Β.Αποστόλου, Ν.Ασπέτα Zωγραφίνα, Κ.Βάγια, Σ.Βαμβακάρη, Γ.Γεωργακόπουλος, Α.Γρηγορά, Μ.Γρηγοριάδης, Μ.Καλοπαστά, Α.Κούστας, Μ.Μαδένης, Π.Μαναβή, K.Mαρούδα, Ι.Μαστερόπουλος, Γ.Μητράκας, Δ.Μυταράς, Κατ.Νικολάου, Χ.Ξένος, Δ.Παπαγρηγοράκης, Ε.Πλατανιώτη, Ε.Σούτογλου, Α.Σπηλιόπουλος, Κ.Σπυριούνης, Μ.Σταυρίδου, Γ.Σταύρου, Π.Τζανουλίνος, Λ.Τσίλαγα, Γ.Στέρης (Σταματελάτος), Ν.Φόρτωμας, Ι.Φραγκούλη και μαθητές του Τοσίτσειου Δημοτικού Σχολείου.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:
- 18-31 Αυγούστου 9:00-13:30 και το 17:30-20:00.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
- H άνοια κοστίζει στην Ευρώπη εκατοντάδες δισ. τον χρόνο – Τα περισσότερα τα πληρώνουν οι οικογένειες
- Φωτιά σε διαμέρισμα στον Άγιο Ελευθέριο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442