Απεργία πείνας κρατουμένων στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας
Απεργία πείνας πραγματοποιούν εδώ και 24 ώρες κρατούμενοι στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ζητώντας την άμεση μεταφορά τους στις δικαστικές φυλακές. Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας επισκέφθηκε την Παρασκευή τους κρατούμενους.
Απεργία πείνας πραγματοποιούν εδώ και 24 ώρες κρατούμενοι στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ζητώντας την άμεση μεταφορά τους στις δικαστικές φυλακές. Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας επισκέφθηκε την Παρασκευή τους κρατούμενους.
Συνολικά 12 άτομα παραμένουν για περισσότερους από τρεις μήνες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας κάτω από δύσκολες, όπως λένε, συνθήκες και οι οκτώ απ’ αυτούς έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.
Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό και οφείλεται στην πληρότητα των δικαστικών φυλακών τόσο της Κομοτηνής όσο και της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα οι διευθύνσεις των φυλακών να μην δέχονται νέους κρατούμενους.
Αν και οι συνθήκες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας βελτιώθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ο χώρος παραμένει μικρός και δεν υπάρχει δυνατότητα αυλισμού των κρατούμενων.
«Οι άνθρωποι ζητούν να μεταφερθούν σε δικαστικές φυλακές, όπου θα έχουν περισσότερο χώρο για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ παλιό και έχουν γίνει ελάχιστα για την λύση του» δήλωσε η Ευγενία Παπαναστασίου, μέλος της επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, επισημαίνοντας ότι οι κρατούμενοι δεν αναφέρουν άλλα παράπονα, αλλά η κράτηση σε ένα κλειστό χώρο για δύο ή τρεις μήνες είναι βασανιστική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Απάνθρωπη βαρβαρότητα, με εξόντωση διαδηλωτών και απόκρυψη των όσων συμβαίνουν, λέει ο Ιταλός πρόεδρος
- Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός 85-78: Πλήρωσε τις απουσίες και την κακή του άμυνα
- Ο Στίβεν Τσούμπερ στον Ατρόμητο κι επίσημα – Μέχρι πότε υπέγραψε (vid)
- «Θαυμάσια» η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την Ματσάδο
- H CIA προσλαμβάνει κατασκόπους από την Κίνα με ένα βίντεο βγαλμένο από ταινία [βίντεο]
- ΑΤΛΑΣ: H χρονιά της μαζικής φυγής στη σύνταξη – Έσπασαν τα κοντέρ το 2025

