Διακόπτεται η παραγωγή των ηλεκτροκίνητων Peugeot iOn και Citroen C-Zero
Ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της παραγωγής των δύο ηλεκτροκινήτων μοντέλων που έχουν ως αφετηρία το i-MiEV της Mitsubishi από την οποία και κατασκευάζονται, λόγω χαμηλών πωλήσεων.
Επικαλούμενος τις χαμηλές πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων του, Peugeot iOn και Citroen C-Zero, ο όμιλος PSA/Peugeot-Citroen ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της παραγωγής τους χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε αυτή θα επανεκκινηθεί.
Τα δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα κατασκευάζονται από την Mitsubishi στο εργοστάσιο της τελευταίας στην Mizushima, στην Ιαπωνία καθώς βασίζονται στο επίσης ηλεκτροκίνητο μοντέλο της φίρμας i-MiEV.
H σχετική συμφωνία που είχε συναφθεί το 2010 προέβλεπε την κατασκευή 100.000 μονάδων για λογαριασμό της PSA/Peugeot-Citroen.
Συνολικά από το 2009 οπότε και ξεκίνησε η παραγωγή του Mitsubishi i-MiEV έχουν παραχθεί 28.000 μονάδες συμπεριλαμβανομένου του αριθμού παραγωγής των δύο γαλλικών ηλεκτροκίνητων μοντέλων.
“Η παραγωγή μας ήταν χαμηλότερη από ότι αρχικά είχαμε ελπίσει”, δήλωσε εκπρόσωπος της Mitsubishi σημειώνοντας σχετικά με την απόφαση διακοπής της παραγωγής των γαλλικών ηλεκτροκίνητων ότι: “… πρόκειται για θέμα προσαρμογής της παραγωγής στη ζήτηση από την PSA/Peugeot-Citroen”.
auto.in.gr
- Άδειες κρατουμένων με «βραχιολάκι» σε όλη τη χώρα – Από 18/5 η καθολική λειτουργία της ηλεκτρονικής επιτήρησης
- Ιαπωνία – Ελλάδα 16-22: Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Εθνική πόλο Γυναικών
- «Ανακαλύπτουν νέα εργαλεία»: Πρωτοφανή αύξηση υβριδικών επιθέσεων από τη Ρωσία καταγγέλλει η Πολωνία
- Χανταϊός: Το σημείο «μηδέν» της μόλυνσης – Το μοιραίο bird-watching που έφερε τον ιό στο κρουαζιερόπλοιο
- Οι Πειρατές του Νίκου Κυριακόπουλου μας «ταξιδεύουν» στην εικαστική παράδοση του livre d’artiste
- Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Από την Κρήτη καλλιεργούσαν στην… Καστοριά ελιές και αμύγδαλα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων
