Για «Τέταρτο Ράιχ» κάνει λόγο εφημερίδα του ομίλου Μπερλουσκόνι
Σφοδρότατη επίθεση εναντίον της επιρροής που ασκεί το Βερολίνο στην Ευρωζώνη εξαπολύει η ιταλική εφημερίδα Il Giornale -συμφερόντων της οικογένειας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι- μιλώντας για «Τέταρτο Ράιχ» και υποστηρίζοντας ότι ο Μάριο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) υποχώρησε στις πιέσεις του Βερολίνου. «Χάιλ Άνγκελα» είναι η λεζάντα που συνοδεύει φωτογραφία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με το δεξί χέρι υψωμένο. «Το 'όχι' της Μέρκελ και της Γερμανίας συνθλίβει εμάς και την Ευρώπη» γράφει η εφημερίδα.
Σφοδρότατη επίθεση εναντίον της επιρροής που ασκεί το Βερολίνο και η Άνγκελα Μέρκελ στην Ευρωζώνη εξαπολύει η ιταλική εφημερίδα Il Giornale -συμφερόντων της οικογένειας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι- μιλώντας για «Τέταρτο Ράιχ» και υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) υποχώρησε στις πιέσεις του Βερολίνου.
Η εφημερίδα Il Giornale δημοσιεύει μια φωτογραφία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με το δεξί χέρι υψωμένο και τη λεζάντα «Χάιλ Άνγκελα».
- Il Giornale: Quarto Reich
Με τον τρόπο αυτό η εφημερίδα σχολίασε τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι την Πέμπτη με τις οποίες εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από το σενάριο αγοράς ιταλικών ομολόγων εκ μέρους της ΕΚΤ. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο Ντράγκι έκανε πίσω λόγω της γερμανικής αντίθεσης στο σχέδιο.
Το ‘όχι’ της Μέρκελ και της Γερμανίας θα μας συντρίψει, [όπως] και την Ευρώπη» αναφέρει η Giornale, επισημαίνοντας σε κύριο άρθρο της πως «η Γερμανία κέρδισε. Η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχασαν». Και προσθέτει ότι τι η Ιταλία ανήκει τώρα στο «Τέταρτο Ράιχ».
Το Τρίτο Ράιχ ήταν η περιοχή που κατείχε η Ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής κατοχής της Ιταλίας την περίοδο 1943-45. Το Πρώτο Ράιχ -η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους- ήλεγχε μέρος της Ιταλίας για περίπου 1.000 χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 12 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]
- Ο Μπέζος «κλέβει» ταλαντούχο στέλεχος από την OpenAI
- Οι last minute κρατήσεις «ζεσταίνουν» τον τουρισμό
- Το φάντασμα της «ανοκρατίας» – Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια κρίση που κάποτε διαγνώστηκε σε άλλους
- Σε χάος η φυσική αγορά πετρελαίου – Στα ύψη οι τιμές



