Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Σεπτεμβρίου για Ελλάδα και Ισπανία
Έκτακτη συνεδρίαση πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 3 Σεπτεμβρίου το Εurogroup, σύμφωνα με πηγές στην ΕΕ που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ισπανία, η οποία συνεχίζει να υφίσταται ισχυρή πίεση στις αγορές, αλλά και την Ελλάδα, καθώς τον επόμενο μήνα αναμένεται αξιολόγηση της τρόικας.
Έκτακτη συνεδρίαση πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 3 Σεπτεμβρίου το Εurogroup, σύμφωνα με πηγές στην ΕΕ που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ισπανία, η οποία συνεχίζει να υφίσταται ισχυρή πίεση στις αγορές, αλλά και στην Ελλάδα εν αναμονή της αξιολόγησης της τρόικας.
Σημειώνεται ότι στις 22 Αυγούστου αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για επαφές με την ελληνική πολιτική ηγεσία.
Η επίσκεψη Γιούνκερ είναι προγραμματισμένη δύο ημέρες πριν από το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι για επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.
Υπενθυμίζεται ότι ισχυρό μήνυμα στήριξης αλλά και ανάγκης τήρησης των δεσμεύσεων έστειλε στα τέλη Ιουλίου από την Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
