Στο κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ επί της Πατησίων μετακομίζει το ΥΠΕΚΑ
Την απόφαση της μετεγκατάστασης του συνόλου των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο κτίριο του πρώην πολυκαταστήματος «Μινιόν» της Πατησίων έως το τέλος του 2012 ανακοίνωσε ο υπουργός Ευάγγελος Λιβιεράτος.
Την απόφαση της μετεγκατάστασης του συνόλου των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο κτίριο του πρώην πολυκαταστήματος «Μινιόν» της Πατησίων έως το τέλος του 2012 ανακοίνωσε ο υπουργός, Ευάγγελος Λιβιεράτος.
Οι μελέτες είχαν ξεκινήσει στη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης, συνεχίστηκαν και, όπως είπε ο κ. Λιβιεράτος, ελήφθη η τελική απόφαση και θα προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.
{{{ map }}}
Το κτίριο θα κατασκευαστεί με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας, επισήμανε ο κ. Λιβιεράτος, συμπληρώνοντας ότι «αποτελεί την πρώτη σημαντική κίνηση της νέας ηγεσίας».
Το υπουργείο νοικιάζει 28 κτίρια, με κόστος το 2011 για τα μισθώματα 6 εκατ. ευρώ και λειτουργικά έξοδα 2,3 εκατ. ευρώ για να στεγάσει 1.352 υπαλλήλους.
Με την μεταγκατάσταση αναμένεται συνολική εξοικονόμηση πόρων 5 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Ο κ. Λιβιεράτος διευκρίνισε πως δεν υπήρχαν διαθέσιμες δημόσιες εγκαταστάσεις, που να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο και «πράσινο» υπουργείο και επιπλέον τα περισσοτέρα ακινήτα του Δημοσίου έχουν μεταφερθεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Την Πέμπτη ο κ. Λιβιεράτος θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, και θα συζητήσουν περαιτέρω τις προοπτικές από τη μεταφορά του υπουργείου στο κέντρο της Αθήνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καραθανασόπουλος: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση για να εμποδίσει την κλήτευση Δημητριάδη – Ντίλιαν στην Επιτροπή
- Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής: Πραξικοπηματικό «όχι» της πλειοψηφίας για κλήση στην επιτροπή Θεσμών των Δημητριάδη και Ντίλιαν
- HELLENiQ ENERGY: Οι ΑΠΕ ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακού μετασχηματισμού
- Μπαρτζώκας: «Όπου πηγαίνω μου λένε, πάμε για το 5ο ευρωπαϊκό»
- Ιταλία: Το κόμμα της Μελόνι προτείνει την άμεση απέλαση των αλλοδαπών παραβατών
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442