Νέος πρωθυπουργός του Περού ο δικηγόρος Χουάν Χιμένες
Ο πρόεδρος του Περού Ογιάντα Ουμάλα διόρισε τον Χουάν Χιμένες, δικηγόρο γνωστό στη χώρα για τη δράση του στον τομέα των ανθρώπινων δικαιώματων, στη θέση του νέου πρωθυπουργού της χώρας σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει το κύμα βίαιων αντιδράσεων κατά του σχεδίου Conga που αφορά την εκμετάλλευση πλούσιων πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων.
Ο πρόεδρος του Περού Ογιάντα Ουμάλα διόρισε τον δικηγόρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Χουάν Χιμένες στη θέση του νέου πρωθυπουργού της χώρας σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει το κύμα βίαιων αντιδράσεων κατά του σχεδίου Conga που αφορά την εκμετάλλευση πλούσιων πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων.
Ο 47χρονος Χιμένες, αντικαθιστά τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Όσκαρ Βαλδές ο οποίος οδήγησε το στρατό στη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων όπου σκοτώθηκαν πέντε άτομα.
Ο Ουμάλα διόρισε εκ νέου στη θέση του υπουργού Οικονομικών Τον Λουίς Μιγκέλ Καστίγια που θεωρείται «αγαπημένος» των επενδυτών και στη θέση του υπουργού Ορυχείων και Ενέργειας τον Χόρχε Μερίνο.
Η τοποθέτηση του δημοφιλούς Χουάν Χιμένες στη θέση του πρωθυπουργού μπορεί να βοηθήσει τον πρόεδρο Ουμάλα να ξεπεράσει την κρίση εξ αιτίας της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από τον προηγούμενο πρωθυπουργό Όσκαρ Βαλδές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τέιλορ Σουίφτ: Τον Ιούλιο ο γάμος της
- Νέα Αριστερά: Sic transit gloria mundi – Τα καμώματα του «άριστου» Λαζαρίδη και η ευθύνη του πρωθυπουργού
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη στη Σόφια (vid)
- Μεσολόγγι – Κιουτάχεια: Το παράξενο παιχνίδι της μοίρας
- Με το Ιράν συνδέονται τα περισσότερα πλοία που έχουν πλεύσει μέσω των Στενών του Oρμούζ
- Χαβάη: Εντυπωσιακές εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα

