Σε νέα ιστορικά υψηλά οι αποδόσεις των ισπανικών δεκαετών ομολόγων
Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα αναρριχήθηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι αποδόσεις των ισπανικών δεκαετών ομολόγων, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για πλήρη διάσωσης της Ισπανίας. Στο άνοιγμα των συναλλαγών η απόδοση του δεκαετούς ισπανικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 7,44%, με το sperad να διευρύνεται στις 627 μονάδες βάσης. Σημειώνεται πως η η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει η οικονομία της Ισπανίας να παραμείνει σε ύφεση τον επόμενο χρόνο καθώς επισπεύδονται τα μέτρα λιτότητας.
Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα αναρριχήθηκαν σήμερα Δευτέρα οι αποδόσεις των ισπανικών δεκαετών ομολόγων, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για πλήρη διάσωσης της Ισπανίας.
Στο άνοιγμα των συναλλαγών η απόδοση του δεκαετούς ισπανικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 7,44%, με το sperad να διευρύνεται στις 627 μονάδες βάσης.
Σημειώνεται πως η η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει η οικονομία της Ισπανίας να παραμείνει σε ύφεση τον επόμενο χρόνο καθώς επισπεύδονται τα μέτρα λιτότητας.Ο υπουργός Προϋπολογισμού Κριστόμπαλ Μοντόρο ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί περί το 0,5% το 2013 σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,2%.
Ακόμη, η Ισπανία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του 2014, σε 1,2% από το 1,4% προηγουμένως, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το τρέχον έτος, σε συρρίκνωση 1,5% από προηγούμενες εκτιμήσεις για συρρίκνωση 1,7%. Για το 2015 η κυβέρνηση αναβάθμισε επίσης ελαφρώς τις εκτιμήσεις της, αναμένοντας τώρα ανάπτυξη 1,9% σε σχέση με την προηγούμενη για 1,8%.
Στον αντίποδα το διετές γερμανικό ομόλογο καταγράφει ρεκόρ υπό –απόδοσης. Άνοιξε σήμερα στο -0,076%, εξέλιξη που αποδίδεται στις ανισιχίες για το μέλλον της Ευρωζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προσωρινά κρατούμενος ο 19χρονος που ήταν μαζί με τον 20χρονο το βράδυ της δολοφονίας του στη Καλαμαριά
- Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Όγδοος ο Μέρλος στον τελικό του ύψους
- Βρετανία: Σε έξαρση η μηνιγγίτιδα με 34 κρούσματα – Ουρές φοιτητών για να εμβολιαστούν
- Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Για «μυστήριο» μιλάει το Axios – CIA και Μοσάντ αναζητούν τα ίχνη του νέου ηγέτη του Ιράν
- Gen Z: Ξεκάθαρο πλέον το μήνυμα στους εργοδότες – Πού πρέπει να επενδύσουν για να κερδίσουν
