Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με απογευματινό «λουκέτο» στο Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο απειλούν οι αρχαιοφύλακες

Με απογευματινό «λουκέτο» στο Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο απειλούν οι αρχαιοφύλακες

Κλειστό μετά το μεσημέρι κινδυνεύει να μείνει το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο, καθώς οι αρχαιοφύλακες αποφάσισαν να μην δουλεύουν υπερωρίες, εάν δεν πληρωθούν από το κράτος. Το απογευματινό «λουκέτο» στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τις εκδρομές και τις ξεναγήσεις 3.000 τουριστών που αναμένεται να φτάσουν τη Δευτέρα στο νησί με πέντε κρουαζιερόπλοια. Οι τουριστικοί φορές με έγγραφό τους ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να λυθεί άμεσα το ζήτημα.

Κλειστό μετά το μεσημέρι κινδυνεύει να μείνει το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο, καθώς οι αρχαιοφύλακες αποφάσισαν να μη δουλεύουν υπερωρίες, εάν δεν πληρωθούν από το κράτος.

Το απογευματινό «λουκέτο» στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τις εκδρομές και τις ξεναγήσεις 3.000 τουριστών που αναμένεται να φτάσουν στο νησί τη Δευτέρα με πέντε κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με το Mega, οι αρχαιοφύλακες ζητούν να πληρώνονται τις υπερωρίες από το κράτος και τα χρήματά αυτά να κατατίθενται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, ο οποίος όμως δεν έχει εφαρμοστεί λόγω των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει εγκρίνει την συγκεκριμένη απόφαση, αλλά εκκρεμμεί να δοθεί το «πράσινο φως» και από το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι σήμερα, οι αρχαιοφύλακες πληρώνονταν τις υπερωρίες από τους ίδιους τουριστικούς πράκτορες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες που φτάνουν στο νησί.

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι τουριστικοί φορείς ζητούν την παρέμβασή του ώστε να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατό το ζήτημα.

«Διανύουμε τη χειρότερη οικονομική περίοδο που έχει περάσει ποτέ η χώρα, με κύριους υπεύθυνους εμάς τους ίδιους, και είναι πραγματικά οξύμωρο να θέλουμε τουρίστες και εισερχόμενο τουρισμό την ίδια στιγμή που εμείς με τη συμπεριφορά μας τους διώχνουμε και τους στρέφουμε προς ανταγωνίστριες χώρες. Τέτοιες ενέργειες μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορούν να έχουν» σημειώνει στην ανακοίνωση της η ΓΕΠΟΕΤ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024