Κλειστό μετά το μεσημέρι κινδυνεύει να μείνει το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο, καθώς οι αρχαιοφύλακες αποφάσισαν να μην δουλεύουν υπερωρίες, εάν δεν πληρωθούν από το κράτος. Το απογευματινό «λουκέτο» στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τις εκδρομές και τις ξεναγήσεις 3.000 τουριστών που αναμένεται να φτάσουν τη Δευτέρα στο νησί με πέντε κρουαζιερόπλοια. Οι τουριστικοί φορές με έγγραφό τους ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να λυθεί άμεσα το ζήτημα.

Κλειστό μετά το μεσημέρι κινδυνεύει να μείνει το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο, καθώς οι αρχαιοφύλακες αποφάσισαν να μη δουλεύουν υπερωρίες, εάν δεν πληρωθούν από το κράτος.

Το απογευματινό «λουκέτο» στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τις εκδρομές και τις ξεναγήσεις 3.000 τουριστών που αναμένεται να φτάσουν στο νησί τη Δευτέρα με πέντε κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με το Mega, οι αρχαιοφύλακες ζητούν να πληρώνονται τις υπερωρίες από το κράτος και τα χρήματά αυτά να κατατίθενται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, ο οποίος όμως δεν έχει εφαρμοστεί λόγω των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει εγκρίνει την συγκεκριμένη απόφαση, αλλά εκκρεμμεί να δοθεί το «πράσινο φως» και από το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι σήμερα, οι αρχαιοφύλακες πληρώνονταν τις υπερωρίες από τους ίδιους τουριστικούς πράκτορες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες που φτάνουν στο νησί.

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι τουριστικοί φορείς ζητούν την παρέμβασή του ώστε να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατό το ζήτημα.

«Διανύουμε τη χειρότερη οικονομική περίοδο που έχει περάσει ποτέ η χώρα, με κύριους υπεύθυνους εμάς τους ίδιους, και είναι πραγματικά οξύμωρο να θέλουμε τουρίστες και εισερχόμενο τουρισμό την ίδια στιγμή που εμείς με τη συμπεριφορά μας τους διώχνουμε και τους στρέφουμε προς ανταγωνίστριες χώρες. Τέτοιες ενέργειες μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορούν να έχουν» σημειώνει στην ανακοίνωση της η ΓΕΠΟΕΤ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr